Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 228 (8145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

20 de rugbiști de la LPS Suceava au intrat în programul „Rugby pentru Toți”

Miercuri, 28 Septembrie 2022 (15:21:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de tineri de la Liceul cu Program Sportiv Suceava se alătură proiectului ”Rugby pentru toți” în urma unui parteneriat încheiat cu Fundația Te Aud România și Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului.

„Rugby pentru toți” este cel mai complex program de educație non-formală prin rugby la momentul de față și este coordonat de organizația humoreană Te Aud România.

Între CSȘ Gura Humorului și LPS Suceava există deja o strânsă colaborare. Sportivi humoreni au jucat și vor juca în continuare pentru echipa de juniori U 18 a LPS Suceava, care a obținut anul trecut medalia de bronz în campionatul național U 17.  

Programul „Rugby pentru Toți” a fost lansat în 2017, ca un mecanism anual, finanțat de către DHL Express România și Banca Comercială Română.

Proiectul va sprijini în total aproape 50 de tineri rugbiști cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani să se dezvolte la cel mai înalt nivel, atât în terenul de rugby, cât și în afara acestuia.

„Prin acest parteneriat, continuăm să sprijinim jucătorii humoreni, dar și suceveni, pentru a le facilita participarea în cadrul competițiilor oficiale. Mai mult decât atât, mă bucură enorm că Liceul cu Program Sportiv se alătura proiectului Rugby pentru toți și facilitează astfel dezvoltarea tinerilor jucători și în afara terenului de rugby”, a declarat Andrei Varvaroi, directorul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului.

Tinerii vor participa la ateliere de dezvoltare personală, workshopuri dedicate și oportunități de socializare. O parte dintre ei beneficiază și de burse care le acoperă costurile de cazare și masă. 

Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România, a subliniat că în cadrul proiectului dezvoltarea personală a tinerilor este plasată pe primul loc la nivel individual și comunitar.

Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului a avut rezultate excepționale la rugby de-a lungul ultimilor ani, cu generații care au titluri naționale consecutive la toate categoriile de vârstă și numeroase convocări la loturile naționale.

Ciprian Anton, directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, a sprijinit și el direct această colaborare, de remarcat fiind că LPS Suceava are deja un contigent mare de rugbiști promițători, mulți dintre ei urmând a fi eligibili și pentru echipa de seniori, de la mijlocul anului viitor.

Dezvoltarea pe parte de rugby va fi condusa de antrenorii Codrin Prorociuc și  Mihai Coca, din partea LPS Suceava, în strânsă colaborare cu coordonatorul sportiv al proiectului - Andrei Varvaroi. De altfel, aceștia vor desfășura și antrenamente comune.

Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de rugbiști de la LPS Suceava au intrat în programul „Rugby pentru Toți”.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de rugbiști de la LPS Suceava au intrat în programul „Rugby pentru Toți”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei