Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 228 (8145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

Spitalele cu adresabilitate redusă și cu personal medical puțin sunt finanțate prin PNRR ca să se transforme în ambulatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalele cu adresabilitate redusă și cu personal puțin se pot transforma în ambulatorii de specialitate (policlinici), a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Declarația a fost făcută în contextul deschiderii, de luni, 26 septembrie a.c., a două noi apeluri de proiecte în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind realizarea a minimum 30 de ambulatorii de specialitate şi dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscurilor infecţiilor asociate asistenţei medicale.

Ministrul Rafila a arătat că în cadrul acestor proiecte se pot finanța dotări de ambulatorii de specialitate, reabilitarea de clădiri și construirea de clădiri noi, dar „acolo unde există, de exemplu, spitale care au adresabilitate scăzută, au mai puţin personal medical să putem să transformăm, la solicitarea dânşilor, un spital fără adresabilitate într-un ambulatoriu de specialitate cu servicii de bună calitate în care se pot face analize, se pot face investigaţii, pacienţii pot primi tratament sau chiar pot să beneficieze de spitalizare de zi”.

Spitalele mici, cu adresabilitate mai scăzută și cu personal medical mai puțin au mai fost în atenția ministerului pentru desființare și transformarea lor în unități medico-sociale sau centre de îngrijire, dar la presiunea autorităților locale s-a renunțat la această idee.

Acum, pentru ambulatorii bugetul total alocat este de 80.000.000 euro fără TVA, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi primită de un astfel de proiect este de 2,6 milioane euro fără TVA. Alexandru Rafila este de părere că prin acest apel se pot realiza minimum 30 de ambulatorii.

Pot să aplice cu proiecte unităţile spitaliceşti publice cu personalitate juridică sau în care există deja ambulatorii de specialitate sau spitalele care doresc să se transforme şi să presteze doar acest tip de activitate.

Ghidul solicitantului a fost publicat în data de 16 septembrie, iar în data de 26 septembrie s-a deschis platforma pentru depunerea dosarelor de finanţare, care va rămâne deschisă până la 30 noiembrie. Termenul de implementare a proiectelor este până în data de 2 mai 2024.

Potrivit ministrului, aplicanţii nu vor fi selectaţi după modelul „Primul venit – primul servit”, ci după o evaluare a conformităţii administrative şi eligibilităţii și, în etapa a II-a, a evaluării tehnice, conform unei grile.  

Al doilea apel de proiecte despre care a vorbit ministrul Alexandru Rafila vizează dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscurilor infecţiilor asociate asistenţei medicale sau nosocomiale, cu un buget total de 150 de milioane de euro. Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul Ministerului Sănătății: https://www.ms.ro/apeluri-pnrr-ministerul-sanatatii-c12-sanatate/ .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele cu adresabilitate redusă și cu personal medical puțin sunt finanțate prin PNRR ca să se transforme în ambulatorii.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele cu adresabilitate redusă și cu personal medical puțin sunt finanțate prin PNRR ca să se transforme în ambulatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei