Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 228 (8145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iedi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vorbele cele mai lipsite de emfază, după victoria cu Bosnia&Herțegovina (pe scurt, Bosnia), i-au aparținut lui Mircea Lucescu. Acesta a spus că Liga Națiunilor este o competiție de importanță secundară în care echipele naționale își testează tinerii. De fapt, să ne aducem aminte, Liga asta a fost concepută ca să se reducă la maximum numărul meciurilor amicale, unde de multe ori era discrepanță mare între echipe, astfel încât clasamentul FIFA putea fi umflat ca urmare a unui calendar ”judicios”. S-a ajuns astfel la o formulă pe categorii de valoare, i s-au oferit și câteva portițe de ieșire spre turneul final al Europenelor, și gata produsul. Ca un aspect negativ, jucând numai împotriva adversarilor de teapa noastră, vom ajunge să mai vedem la față o Franță, o Anglie, o Italie doar la câțiva ani, numai în preliminarii. Dar chiar și așa, într-o grupă cu niște mici fracțiuni de Iugoslavie, (Bosnia, Muntenegru) plus Finlanda, terminăm ultimii și retrogradăm la un nivel și ”mai inferior” față de rangul nostru închipuit. Doar pe selecționerul nostru l-a încântat victoria cu o Bosnie cu sacii în căruță. Mai defilam noi dacă oaspeții noștri depindeau de vreun punct din meciul ăsta, mai era Dzeko rezervă? Se pare că Iordănescu Eduard, mai familiar (și mai potrivit) Iedi, nu prea are rușine. A ocupat ultimul loc într-o grupă despre care chiar el declarase că e una în care se poate ținti primul loc. Deci nu l-a ratat la mustață, nu a terminat pe 2, ci direct pe ultimul! Iar acum a avansat scuza că i-au lipsit Hagi și Stanciu, de parcă la vremea respectivă nu știa asta. Practic, avem de-a face cu un atârnător, un alt exponent al protipendadei neamului ăsta parcă blestemat.

Despre joc și victorie nu se poate vorbi în termeni riguroși, fiindcă ajungem la vorba lui Lucescu. Până și Pușcaș a strălucit, că așa trebuie să i se dea mingea, să dea din prima la poartă, nu ca în Finlanda, cu adversar în față și coechipier liber în dreapta. Prea multe variabile îl încurcă. Un lucru inspirat pe care l-a făcut Iedi a fost introducerea lui Camora în locul lui Bancu, dar fără a-l scoate pe Bancu din teren. Sper că a văzut și Rădoi ce poate face din postură de mijlocaș acest Bancu, poate singura rază de lumină din această campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iedi.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Iedi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei