Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 224 (8141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șofer lăsat fără plăcuțe de înmatriculare pentru că transporta la școală doi copii, din care unul cu dizabilități

Vineri, 23 Septembrie 2022 (13:29:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Dolhești a trăit vineri dimineață un episod desprins parcă din filmele de prost gust. La fel cum face de mai multe zile, Costel Pandelea a plecat din sat spre Fălticeni. În mașină mai erau doi copii, ambii minori, ai unor vecini, care sunt elevi în Fălticeni. Unul dintre minori, o fată, este în clasa a IX-a și are dizabilități, motiv pentru care era însoțită de tatăl ei. Pe traseu, chiar la intrarea în Fălticeni, o mașină a Poliției Rutiere i-a ieșit în față și l-a tras pe dreapta pe șofer. ”Fără prea multe explicații, mi-a spus că practic piraterie și că îmi va lua certificatul de înmatriculare și plăcuțele. I-am spus că dacă tot vrea să mă pedepsească să mă lase măcar să îi duc la școală pe cei doi copii, dar nu a fost de acord cu acest aspect. Cei doi copii și tatăl fetei au coborât și au plecat mai departe cu o altă mașină”, a spus Costel Pandelea. Bărbatul spune că nu făcea taximetrie, ci doar a acceptat rugămintea părinților celor doi copii de a-i transporta spre școală și înapoi acasă. ”Îmi dădeau bani doar pentru benzină, iar eu îi luam de acasă și îi duceam înapoi de luni până vineri. Nu i-am luat la ocazie și nu am încălcat nici o lege”, a mai arătat Costel Pandelea. În momentul în care pasagerii din mașină au fost dați jos, tatăl fetei i-a cerut polițistului să îi dea o altă mașină pentru a putea ajunge la școală. Nepăsător, agentul, care a fost și filmat, îi transmite să ia un mijloc de transport în comun. Tatăl îi spune că microbuzul nu este dotat cu rampă de acces și pentru a o urca pe fată în mijlocul de transport ar avea nevoie de ajutorul mai multor persoane. Nici acest argument nu a stat în picioare, astfel încât polițistul a rămas ferm pe poziție. Din procesul verbal întocmit de agentul-șef Dorin Pavăl rezultă că șoferul ar fi încălcat articolul 712 din Legea 38/2003, articol care nici măcar nu există. Ultimul articol al acestei legi este 68. În plus, suspendarea certificatului și a plăcuțelor este pentru o perioadă de 6 luni și nu 30 de zile, atât cât i-a comunicat agentul șoferului. Un caz de-a dreptul halucinant, în care un agent al Serviciului Poliției Rutiere a dat jos și a ținut în frig un copil cu handicap și l-a pedepsit aspru pe ”infractorul-șofer” pe un articol de lege care nici nu există. Un exces de zel greu de înțeles, mai ales că la mijloc era vorba de doi copii, din care unul cu deficiențe locomotorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șofer lăsat fără plăcuțe de înmatriculare pentru că transporta la școală doi copii, din care unul cu dizabilități.
 Vizualizări articol: 3073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Șofer lăsat fără plăcuțe de înmatriculare pentru că transporta la școală doi copii, din care unul cu dizabilități4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei