Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 224 (8141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Simularea localizării unui incendiu și salvarea victimelor, la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 23 Septembrie 2022 (13:03:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc,împreună cu întregul personal militar și civil, au participat, pe 22 septembrie 2022, la un exercițiu pentru situații de urgență (simularea localizării unui incendiu și salvarea victimelor), organizat de reprezentanții departamentului de pompieri - ISU Câmpulung Moldovenesc.

„Protecția împotriva incendiilor este responsabilitatea fiecărui membru al pe societății și se desfășoară la scară națională. Prin siguranța la incendiu, este eliminat impactul negativ al factorilor periculoși asupra oamenilor, structurilor și  valorilor materiale. Cunoașterea măsurilor necesare în cazul unui astfel de eveniment vor diminua efectul, uneori devastator, asupra mediului. De aceea, la nivelul unităților de învățământ, se desfășoară exerciții de simulare a incendiilor, elevii fiind astfel familiarizați cu măsurile și procedeele specifice”, au transmis organizatorii.

La exercițiul tactic au fost prezenți elevii colegiului, împreună cu întregul personal militar și civil, care au fost instruiți asupra comportamentului adoptat în cazul unui incendiu și asupra măsurilor ce trebuie luate într-o astfel de situație, pentru evacuarea rapidă și în siguranță a celor prezenți, accentuându-se, totodată, importanța acordării primului ajutor.

Pompierii câmpulungeni s-au deplasat în curtea colegiului cu mai multe autospeciale de intervenție, acționând ca într-o situație reală, pentru stingerea incendiului produs la etajul al doilea al instituției și pentru căutarea, găsirea, salvarea și acordarea primului ajutor unor persoane blocate în clădirea aflată în flăcări. Astfel, două persoane au fost găsite, evacuate din incinta clădirii și transportate la echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor. Cea de-a treia „victimă” a fost găsită la etajul al doilea, în urma producerii incendiului rămânând blocată. Aceasta a fost coborâtă cu scara de incendiu a autoutilitarei.

„Cei prezenți au fost receptivi la îndrumările specialiștilor, exercițiul reprezentând un bun prilej pentru perfecționarea deprinderilor în organizarea și desfășurarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență”, a declarat Francesca Șindilar, purtătorul de cuvânt al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simularea localizării unui incendiu și salvarea victimelor, la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simularea localizării unui incendiu și salvarea victimelor, la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei