Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 224 (8141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu gândul la Federer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul ăsta din Liga Națiunilor are avantajul că nu ne expune unor superputeri din fotbal. E drept, există și reversul, fără confruntări tari n-ai cum să crești. Dar să rămânem la reperele din grupa noastră, să jucăm după regulile date. Cum se face că, deși n-am jucat cu superputeri, noi abordăm ultima dublă de pe ultimul loc? Acolo ne aflăm, la coadă, după 4 jocuri, azi urmează Finlanda în deplasare, iar luni Bosnia-Herțegovina, acasă. Suntem mai aproape de retrogradare decât de menținere în această divizie B a competiției. Dar meciurile astea chiar nu sunt de speriat, ce ne-ar împiedica să le câștigăm? Selecționerul? Este Eduard Iordănescu, un tip care se exprimă destul de alambicat, ceea ce dă impresia de pricepere în profunzime a fenomenului. Totuși, palmaresul său ca antrenor nu-l ajută, arată că s-au ars niște etape. Ca selecție, a supărat niște lume, însă asta e menirea selecționerilor. Pe mine, unul, mă bucură faptul că a renunțat la niște jucători maturi, dar care păreau blazați la echipa națională. Iar dacă m-aș juca puțin cu primul unsprezece, așa cum o fac toți selecționerii din țară, aș fi destul de mulțumit și încrezător în formula asta: Radu/Târnovanu în poartă – Rațiu pe dreapta, Burcă și Nedelcearu, dincolo Camora sau Bancu, în funcție de cum s-au mișcat la antrenamente – Marin (unul dintre ei), Olaru, Stanciu – Man, Alibec, Tănase. N-om câștiga Cupa Mondială din Qatar cu băieții ăștia, dar pe schiori am putea să-i mai păcălim o dată, că doar pe ei i-am bătut (gol Bancu, vă amintiți?).

Și mai e o veste bună. Cu puțin noroc, adică set decisiv între Murray și de Minaur la Laver Cup, poate că repriza a doua din Finlanda nu se va suprapune cu meciul Federer/Nadal – Sock/Tiafoe, ultimul cât de cât oficial pentru unicul Roger. Ceva de neratat, vă dați seama, pus în balanță aproape cu orice alt eveniment sportiv. Dacă potențialul de spectacol e sporit de prezența lui Tiafoe, n-am înțeles de ce Jack Sock a fost forțat și pentru partida de dublu, după ce va fi disputat în sesiunea de zi meci de simplu, cu Ruud. Mi-ar fi plăcut în echipa Lumii, alături de Tiafoe, tot un tânăr, Taylor Fritz sau Auger-Aliassime, mai ales că ultimul n-a apucat să joace vreodată împotriva lui Federer!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu gândul la Federer.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cu gândul la Federer5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei