Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 208 (8125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ambasada României în SUA promovează bancnota de 0 euro cu Cetatea de Scaun și-i invită pe americani să viziteze Suceava

Luni, 5 Septembrie 2022 (14:54:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bancnota-suvenir de 0 euro cu Cetatea de Scaun a Sucevei, lansată de Muzeul Național al Bucovinei în data de 30 august a.c., este promovată și de Ambasada României în SUA. Pe pagina oficială de facebook a ambasadei au fost postate imagini cu Cetatea de Scaun și cu bancnota-suvenir, cu textul: „#ViziteazăRomânia: Cetatea de Scaun Suceava. Cetatea de Scaun a Suceavei este o fortificație din secolul al XIV-lea situată în orașul Suceava, România. Cetatea a fost construită la sfârșitul anilor 1300 de către domnitorul moldovean Petru Mușat pentru a servi drept reședință fortificată și pentru a proteja noua capitală moldovenească Suceava de amenințarea reprezentată de Imperiul Otoman. Cetatea, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din toată Bucovina, este promovată printr-o bancnotă suvenir de 0 euro, lansată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România.”

Până acum, la Cetatea de Scaun și la Muzeul de Istorie din Suceava au fost puse în vânzare 700 de bancnote, care s-au epuizat rapid. Primul set de 200 bancnote s-a vândut în doar 6 ore, iar al doilea, de 500 de bancnote, s-a vândut, vineri, în două ore. „Majoritatea cumpărătorilor sunt colecționari, care știu valoarea unor astfel de emisiuni, dar și turiști”, a spus directorul muzeului, Emil Ursu. O nouă tranșă, de 700 de bucăți, va ajunge la Suceava marți, 6 septembrie, iar următoarea va fi probabil joi, 8 septembrie.

Interesul pentru aceste bancnote de colecție, tipărite în Franța, în ediție limitată de 10.000 de bucăți, este extrem de mare. Pe listele de așteptare s-au înscris persoane care vor să achiziționeze și 200 de bucăți. O inițiativă a unei angajate de la magazinul muzeului de la Cetatea de Scaun, de a vinde, vineri, doar două-trei exemplare/ persoană și care a nemulțumit cumpărătorii, a fost stopată de directorul Emil Ursu, care a dat dispoziție ca cererile să fie onorate integral, în ordinea solicitărilor. Listele de așteptare se fac atât la Cetate, cât și la Muzeul de Istorie din Suceava.

 

·       Emil Ursu ar vrea să promoveze astfel și Muzeul de Istorie și Muzeul Satului Bucovinean

Directorul Muzeului Național al Bucovinei a afirmat că va începe discuțiile pentru o a doua bancnotă, cu Muzeul de Istorie și cu Muzeul Satului Bucovinean, dar este destul de sceptic în privința șanselor de succes, având în vedere că pentru România au fost acceptate pentru acest tip de promovare 15 obiective, „dar nu mai mult de 5 pe an”.

Prețul unei bancnote de 0 euro cu Cetatea de Scaun a Sucevei este de 18 lei. Locurile de vânzare sunt standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei și magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, deschise după programul de vizitare a celor două obiective. Bancnota se vinde într-un plic cu însemnele Muzeului Național al Bucovinei, în care se mai află o carte poștală cu imaginea cetății și o scurtă prezentare a acestui obiectiv-simbol al Sucevei și a emisiunii de bancnote-suvenir.

Inițiativa de promovare a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume a pornit din Franța, în 2015, unde bancnota suvenir de 0 euro este marcă înregistrată. Printre obiectivele promovate în acest mod se numără Sagrada Familia, din Spania, Domul din Köln și Poarta Brandenburg, din Germania, Castelele de pe Valea Loarei și Arcul de Triumf din Paris, Franța. În România, mai sunt încă cinci obiective care apar pe bancnote-suvenir 0 euro: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi și Castelul Karolyi din Carei. Bancnota suvenir de 0 euro - Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită cu aprobarea scrisă a Băncii Franței și securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană, într-un tiraj de 10.000 de exemplare. Bancnotele sunt tipărite în Franța, la o imprimerie acreditată de Banca Centrală Europeană, iar plicurile în România, la Pașcani.

În acest proiect Muzeul Național al Bucovinei nu a avut nici un fel de costuri. Banii sunt virați firmei care deține dreptul asupra mărcii „Euro Souvenir” pentru România pe măsură ce sunt încasați din vânzări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasada României în SUA promovează bancnota de 0 euro cu Cetatea de Scaun și-i invită pe americani să viziteze Suceava.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasada României în SUA promovează bancnota de 0 euro cu Cetatea de Scaun și-i invită pe americani să viziteze Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei