Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 208 (8125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rămas bun!

Profesoara Rodica Oleniuc din Bălăceana, solistă de muzică populară, a plecat la Ceruri lăsând în urmă lacrimi și regrete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara Rodica Oleniuc, de la Școala Gimnazială Bălăceana, solistă de muzică populară, a plecat la Ceruri mult prea devreme, lăsând în urmă lacrimi și regrete. De la aflarea veștii, pe pagina de socializare a artistei au curs zeci de mesaje de condoleanțe. O boală necruțătoare a răpus-o pe Rodica Oleniuc, iar cei care au cunoscut-o regretă plecarea acesteia atât de devreme.

Sunt artiști de muzică populară care au cunoscut-o și au apreciat-o, sunt generații pe care le-a coordonat pe drumul cunoașterii, sunt elevi și colegi de catedră care nu o vor uita. Mereu își vor aminti de o doamnă cu suflet cald, cu o voce plăcută, cu zâmbetul pe buze, gata în orice moment să te ajute. Vor curge multe lacrimi, vor fi depuse multe flori și candele la căpătâiul artistei, la mormântul acesteia, dar cel mai important, Rodica Oleniuc nu va pieri niciodată din inimile celor care au iubit-o cu adevărat. Rămâne nemuritoare, vie, prin cântecele ei, pentru că a iubit mult folclorul, tradițiile zonei unde s-a născut, dar și prin faptele sale, atât la catedră, cât și în familie, în societate.

Consultant artistic – Artă Populară la Centrul Cultural Bucovina, Gabriela Teișanu a scris pe pagina de socializare a artistei (Rody Oleniuc pe pagina de Facebook): „Rodica dragă, cu sufletul tău bun și zâmbetul tău fin, ai știut să treci prin scurta ta viață ca un Om frumos. Profesoară, directoare de școală, fiică iubitoare dar prea devreme orfană de părinți, soție blândă, prietenă devotată, cu o prezență plină de farmec, te-ai stins discret și tainic, parcă nevrând să tulburi lumea frumoasă pe care tu atât ai iubit-o.Să fii fericită în ceruri, așa cum prea puțin timp ai fost pe pământ.Acum suferința lungă și grea a încetat și amintirea ta va pluti mereu peste satul tău <ales>, așa cum îți plăcea ție să îl cânți. Satul de unde nu ai vrut să pleci niciodată cu adevărat...”; Loredana Ionela: „Drum lin către cer, draga noastră nașă. Ați fost un sprijin atât pentru mine, cât și pentru toți elevii ce au fost îndrumați de care dumneavoastră, ați fost o persoană deosebită, care a lăsat în urmă o mare durere. Susținere, înțelegere și vorbe calde ați oferit tuturor celor ce v-au cunoscut. Ați fost o interpretă de muzică populară îndrăgită, o profesoară foarte bine pregătită și dedicată în toate cele, dar cel mai important ați fost om, un om atât de minunat încât nimeni nu v-ar putea uita. Sunt atâtea cuvinte frumoase de spus, dar sunt târzii... Odihnă veșnică, suflet bun!”;Alexandru și Ionela Parpalea: „Drum lin spre cer, mătușă dragă! Cu greu putem accepta că nu mai sunteți printre noi! Dumnezeu să vă odihnească în pace și iertare!”; Vasilică Frunză: „Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în liniște și pace doamna Rodica. Ați fost o doamnă deosebită și o doamnă de nota 10. Nu te vom uita niciodată. Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în liniște și pace”¸ Diana Ciuhan: „Am rămas, se pare, cu o <temă> nefăcută.... aș face-o acum, dar e târziu... v-aș spune acel <Mulțumesc> de care eram și sunt datoare. Mulțumesc pentru toată bunătatea, corectitudinea și perseverența de care ați dat dovadă... Mulțumesc pentru nenumăratele îndemnuri și susțineri.... Mulțumesc pentru că v-ați dorit și ați reușit să mă îndrumați spre căi ale căror sens e bunătatea. <Rugăciunea> și <răbdarea> îmi vor aminti de acei ani frumoși de școală și de doamna profesoară. Odihnă veșnică, vă spune acum, același <copil bun>...” etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoara Rodica Oleniuc din Bălăceana, solistă de muzică populară, a plecat la Ceruri lăsând în urmă lacrimi și regrete.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesoara Rodica Oleniuc din Bălăceana, solistă de muzică populară, a plecat la Ceruri lăsând în urmă lacrimi și regrete5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei