Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 194 (8111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târg de meșteri din Republica Moldova, teatru și concert în Cetate, în cadrul evenimentului „Basarabia salută Bucovina”

Vineri, 19 August 2022 (17:18:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment de promovare culturală a Republicii Moldova se desfășoară în perioada 19-21 august 2022, la Suceava, în cadrul proiectului „Basarabia salută Bucovina”.

Astfel, pe parcursul celor trei zile, tezaurul cultural al Republicii Moldova este prezentat la Suceava prin intermediul mai multor activități cultural-artistice.

În perioada 19-21 august, la Muzeul Satului Bucovinean are loc „Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova”, la care participă 42 de artizani din municipiul Chișinău, orașul Cricova și din raioanele Ștefan Vodă, Sângerei, Râșcani și Soroca.

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, în prezența vicepreședintelui CJ Suceava, Niculai Barbă, care a invitat sucevenii să vadă „zestrea cu care au venit meșterii din Basarabia”.

Tot în cadrul proiectului, pe 20 august, ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, trupa Teatrului Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale” din Chișinău va prezenta piesa „Fără pijamale”, după Mawby Green și Ed Feilbert.

Pe 21 august 2022, de la ora 19:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc un spectacol susținut de „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov”, cu program în două reprize, muzică populară și muzica maestrului Eugen Doga. Accesul publicului este gratuit.

Proiectul „Basarabia salută Bucovina” este implementat de Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu municipiile Suceava și Chișinău, orașul Cricova, raioanele Soroca, Sîngerei, Rîșcani și Ștefan Vodă, precum și cu Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României. Proiectul urmărește promovarea tradițiilor culturale și transferul între generații a valorilor de ordin cultural.

 

video https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanSuceava/videos/1404412560068887/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg de meșteri din Republica Moldova, teatru și concert în Cetate, în cadrul evenimentului „Basarabia salută Bucovina”.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târg de meșteri din Republica Moldova, teatru și concert în Cetate, în cadrul evenimentului „Basarabia salută Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei