Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 194 (8111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Grădinița pentru copii cu nevoi speciale își începe activitatea în 5 septembrie, chiar dacă lucrările de modernizare se încheie în 2023

Vineri, 19 August 2022 (12:50:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de modernizare a grădiniței pentru copii cu nevoi speciale din municipiul Fălticeni are termen de finalizare 31 iulie 2023, dar o parte din clădire este pregătită pentru reluarea activității cu preșcolarii din data de 5 septembrie a.c.. Grădinița, cu șantierul aferent, a fost vizitată joi de ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, însoțit de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, instituție în subordinea căruia se află administrativ învățământul special.

Flutur a declarat că în această grădiniță învață 105 copii cu diverse deficiențe, din tot județul Suceava și era necesar ca imobilul să fie modernizat și adaptat cerințelor actuale, asta cu atât mai mult cu cât majoritatea copiilor cu nevoi speciale care au frecventat grădinița  specială de la Fălticeni au făcut mari progrese și au putut merge la școlile de masă.

„Proiectul este în valoare de 4,3 milioane de lei și suntem cu lucrările la aproximativ jumătate.  Finanțarea este prin Programul Operațional Regional - axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Termenul de finalizare este 31 iulie 2023. Refacem șarpantele, schimbăm integral tâmplăria exterioară, montăm 10 panouri solare, iar în final consumul de energie se va reduce cu cel puțin 20%”, a spus Flutur, arătând că la clădirile grădiniței – dintre care una este din anul 1956 – se încearcă eficientizarea energetică.

În cadrul vizitei de lucru delegația oficială a mers atât în spațiile pregătite pentru începerea activității în acest an școlar, cât și cele în care este încă șantier.

Proiectul de reabilitare / modernizarea vizează corpurile C1, C2 și C3, la care, pe lângă lucrările menționate de președintele CJ, se va face  termoizolarea pereților exteriori, se va schimba tâmplăria interioară, se vor reface instalațiile termice, electrice și sanitare. Corpurile C1 și C2 vor fi dotate cu lift cu platformă pentru persoane cu dizabilități, centrale de semnalizare la incendiu, de desfumare și de control acces, pichet PSI complet echipat și servoscară pentru persoane cu dizabilități – platformă înclinată.

Corpul C3, cu centrala termică, va fi de asemenea modernizat și dotat cu echipamente noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădinița pentru copii cu nevoi speciale își începe activitatea în 5 septembrie, chiar dacă lucrările de modernizare se încheie în 2023.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grădinița pentru copii cu nevoi speciale își începe activitatea în 5 septembrie, chiar dacă lucrările de modernizare se încheie în 20230.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei