Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 194 (8111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dascăli de la Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți au absolvit cursul ”Innovative Approaches in Education”

Vineri, 19 August 2022 (13:53:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de patru cadre didactice de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuți a revenit, zilele trecute, de la Roma-Italia, unde a participat la cursul de formare profesională ”Innovative Approaches in Education”. Cursul în limba engleză, furnizat de organizația Cappadocia Education în cadrul proiectului Erasmus+ KA1 2021-1-RO01-KA121-SCH-000008797, a fost finanțat de Comisia Europeană și a avut drept participanți profesori din Estonia, Grecia, Polonia și România. A fost structurat pe patru module, mai exact, “Metoda dramatizării în actul de predare”, ”Jocul didactic, aplicații și platforme pentru jocuri didactice”, ”Tehnici de comunicare” și ”Instrumente Web 2.0 în predare”. Pe parcursul celor șapte zile activitățile au vizat abordări educaționale moderne, adică activități de spargere a gheții și activare a participanților, proiectarea didactică pornind de la metoda dramatizării, conceptul de Flipped Classroom, instrumente interactive pentru metoda Flipped Classroom (Explain Everything, Knovio, EdPuzzle), strategii de comunicare eficientă în actul didactic, tehnici de conducere a discuțiilor – aplicații practice, utilizarea jocurilor interactive, implementarea instrumentelor de tip  Web 2.0 în cadrul orelor de curs (Voki, Animoto, Padlet, PosterMyWall, Answergarden, Popplet), utilizarea platformei Wakelet pentru gestionarea materialelor, informațiilor și prezentărilor, precum și aplicarea metodelor de măsurare a feedback-ului și de evaluare.

Participarea la această acțiune s-a materializat într-o experiență de învățare inedită, fiind completată de vizitarea unor obiective cultural istorice deosebite, cum ar fi Muzeele Vaticanului, Basilica San Pietro, Muzeul  ”Leonardo da Vinci”, Pantheonul, Fontanna di Trevi, Treptele Spaniole și Piazza di Spagna, Colosseum, Forumul Roman, Palatino, Castelul Sant Angelo, Piazza Navona, Muzeul Villa Borghese sau Grădinile Borghese. Finalizarea cursului a fost marcată de primirea certificatelor de absolvire. Delegația profesorilor rădăuțeni a fost formată din Daniela Nanu, Mirela Chidon-Frunză, Otilia Prelipcean și Loredana Puiu. Proiectul a inclus alte două mobilități pentru formarea cadrelor didactice și a fost coordonat de prof. înv. primar Anca Irinciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascăli de la Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți au absolvit cursul ”Innovative Approaches in Education”.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dascăli de la Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți au absolvit cursul ”Innovative Approaches in Education”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei