Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 194 (8111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucovina Brunch.Drumul Inului ediția 2022

Vă invităm la un nou eveniment Bucovina Brunch. De această dată vom trece împreună cu oaspeții noștri prin etapele prelucrării firului de in de la plantă la țesătură, activitate îmbinată cu o experiență gastronomică specifică comunității zonei Horodnic.

 

Gazdele noastre, familia Olenici, ne vor aștepta în gospodăria lor generoasă care este un adevărat muzeu viu, o colecție etnografică impresionantă. Vom avea ocazia de a îmbrăca cămăși de lucru autentice, simple cusute cu un simț estetic deosebit.

În cadrul evenimentului, pentru a cunoaște mai bine modul de viață a oamenilor de demult, vom fi implicați în complexul proces de a transforma inul crud într-o cămașă de lucru sau de sărbătoare.

 

După incursiunea în lumea inului, vom fi avea parte de o masă delicioasă, pregătită de către gospodarii locului : rețete locale, produse naturale, de sezon.

De asemenea vor fi prezenți producători locali de la care veți putea cumpăra legume și lavandă din producția proprie.

 

Turiștii care caută o experiență autentică din Bucovina, familiile cu copii, persoanele ce doresc să cunoască tehnici vechi de prelucrare a inului sunt așteptați duminică 21 august 2022, începând cu ora 10:00 la Colecția Etnografică Felicia și Dionizie Olenici din Horodnic de Jos, Suceava.


Donație : 65 lei/ persoană, copii sub 12 ani vor avea gratuitate. Participarea se face doar cu o rezervare în prealabil. Numărul de locuri este limitat


Organizatori: Colecția Etnografică Felicia și Dionizie Olenici, iaBucovina,  ADER, Salvează Satul Bucovinean.

Parteneri: GAL Sucevița Putna, APT Bucovina, Muzeul Bucovinei - secția de Etnografie, Centrul de Resurse și Cercetare în Turism / Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava

 

Bucovina Brunch - Decomperim Bucovina Frumoasă !

 

Eveniment de socializare în locurile ascunse ale Bucovinei, ce combină experiența culturală cu cea gastronomică. Un proiect ce sprijină conservarea patrimoniului cultural și autenticitatea experienței turistice.

Îmbinăm susținerea unei cauze bune cu experiențe gastronomice și culturale în locații mai puțin cunoscute ale Bucovinei.

Bucovina Brunch este un eveniment caritabil. Donațiile vor fi folosite pentru costurile evenimentului și pentru continuarea acțiunilor de patrimoniu demarate.

Pentru detalii și fotografii vă invităm să ne urmăriți activitatea aici:

www.facebook.com/BucovinaBrunch.

O inițiativă Salvează Satul Bucovinean & iaBucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina Brunch.Drumul Inului ediția 2022.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucovina Brunch.Drumul Inului ediția 20220.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei