Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 180 (8097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Copii și tineri necăjiți din județ, trimiși în tabere de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”

Miercuri, 3 August 2022 (10:13:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” ajută copiii și tinerii necăjiți din județ să beneficieze de câteva zile de relaxare, pentru unii dintre ei fiind prima tabără din viață.

Din 2007 și până acum, 624 de copii și tineri au fost sprijiniți de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” în diferite moduri: unii dintre ei au fost ajutați să nu abandoneze școala, li s-au cumpărat rechizite, uniforme, alții au beneficiat de tabere, cei care au avut nevoie de ajutor la lecții au avut parte de sprijinul voluntarilor, copiii bolnavi care necesitau o intervenție chirurgicală, o proteză, investigații medicali și nu și le permiteau, de asemenea, au fost ajutați etc.

Pr. Justinian-Remus Cojocar, fondatorul și președintele Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, ne-a spus că după programul de vacanță pe care l-a organizat pentru tinerii voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), care a însemnat o recompensă pentru efortul susținut în perioada pandemiei și în contextul actual al războiului, unde s-au implicat cu dăruire în sprijinirea refugiaților, a venit rândul celor două programe de vacanță pentru copiii și tinerii necăjiți din întreg județul Suceava.

·       Educație

Am aflat de la pr. Justinian-Remus Cojocar cătineri înscriși în proiectul de burse „Bani de liceu” și copii și tineri necăjiți aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava au făcut parte din primul program de vacanță (iulie 2022) de la Slătioara, la poalele Masivului Rarău, unde este Rezervația Naturală Codrii Seculari, aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO. În al doilea program de vacanță au participat copii și tineri săraci din parohii din județul Suceava și un tânăr din cadrul Asociației Nevăzătorilor Suceava.

„64 de copii și tineri au participat la cele două programe de vacanță, fiecare cu durata de 5 zile, beneficiind gratuit de cazare, masă, transport, program activități, întâlniri cu invitați-specialiști etc. Alături de ei au fost tot timpul patru voluntari din cadrul ATOS. Ne-am străduit cu toții să le oferim oaspeților noștri clipe minunate. Drumeția în rezervație și pe munte a fost spectaculoasă. De sus, de pe Runc, am văzut, în toată splendoarea, Fânețele Montane de la Todirescu și Masivul Rarău. La stână am mâncat caș, urdă și balmoș și ne-am jucat cu animalele. N-au lipsit sportul și mișcarea la fâneață, am jucat fotbal, volei, am alergat, am făcut jocuri. Am cântat la foișor și ne-am uitat la două filme frumoase și educative”, ne-a spus organizatorul taberelor, pr. Justinian-Remus Cojocar.

Copiii și tinerii au participat și la un atelier de cunoaștere a animalelor și păsărilor, în cadrul căruia participanții au vizitat două gospodării din apropiere și au văzut cai, vaci, viței, oi, capre, găini etc., au aflat cu toții cât de importante sunt acestea, „pe care avem datoria să le îngrijim, evitând violența și batjocura la adresa lor”.

Întâlnirea cu psihologul a fost foarte potrivită pentru participanții în tabără. Copiilor și tinerilor li s-a vorbit de pericolul petrecerii îndelungate a timpului pe Internet, în fața telefonului, a televizorului, pe rețelele sociale, în detrimentul petrecerii timpului în natură.

S-au purtat discuții pe teme precum: bucuria, stima de sine, curajul, hotărârea și managementul timpului. „Mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși și că am reușit ce ne-am propus pentru luna iulie, fiind deja cu gândul la luna august, care a început și care este, din nou, o provocare frumoasă pentru că urmează alte două programe de vacanță pentru copiii și tinerii săraci, aflați pe lista de așteptare”, a spus părintele Cojocar.

·       Donați și ajutați! Trimiteți un copil necăjit în tabără!

 

Putem să ne implicăm fiecare dintre noi în acest proiect „vacanțe pentru copiii și tinerii necăjiți din județ”, să ajutăm măcar un copil să petreacă o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui, să-i facem o bucurie. Putem să facem asta alăturându-ne Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și donând orice sumă de bani în contul asociației: IBAN: RO02CECESV5930RON0969960, deschis la CEC Bank Suceava. Numai așa vor putea ajunge în tabără mai mulți copii care nu au posibilități, unii dintre copii având și probleme de sănătate, „copii altfel”. Cu banii donați pe tot parcursul anului către Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, pr. Justinian-Remus Cojocarsusține proiecte educative pe timpul verii, în cadrul programelor de vacanță și a campaniilor de ajutorare a copiilor și tinerilor necăjiți care au rezultate bune la învățătură. Nu ezitați să ajutați! Acum este momentul să ne alăturăm unei acțiuni umanitare, să întindem o mână de ajutor unor copii „fără copilărie”, să-i trimitem într-o tabără la care doar au visat. Noi putem să le transformăm visul în realitate. Donați și ajutați! Trimiteți un copil necăjit în tabără!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii și tineri necăjiți din județ, trimiși în tabere de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii și tineri necăjiți din județ, trimiși în tabere de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei