Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 180 (8097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Pepsi a preluat 20% din acțiunile AQUA Carpatica. Firma suceveană se extinde la nivel global

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma AQUA Carpatica se extinde la nivel global după ce 20% din acțiuni au fost preluate de gigantul american Pepsi. Jean Valvis, creatorul companiei care își are baza de producție la Panaci, va rămâne însă acționar majoritar. Potrivit informațiilor de pe portalul www.zf.ro, Valvis păstrează controlul companiei precum și funcțiile executive pe care le deține. Negocierile s-au derulat timp de doi ani, iar prețul tranzacției nu a fost comunicat. PepsiCo va deține 20% din acțiunile Carpathian Springs (AQUA Carpatica) și drepturile de distribuție exclusive pe canale specifice din România, Polonia, alte țări internaționale,  cu perspectiva de a fi extinse și în alte piețe, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

„Avem încredere deplină că AQUA Carpatica, prin capitalul puternic de brand, va rezona în totalitate cu așteptările consumatorilor noștri atât pe plan local, cât și internațional”, a declarat într-un comunicat Silviu Popovici, CEO PepsiCo Europa.

Este a doua tranzacție importantă pe care Jean Valvis o face în domeniul apelor minerale, după ce acum 20 de ani a vândut integral brandul de apa minerală Dorna către Coca-Cola. Ulterior, la mai mulți ani de la închiderea acelui acord, Valvis era dezamăgit de faptul că evoluția mărcii pe piețele internaționale nu a fost cea la care s-ar fi așteptat.

AQUA Carpatica, brandul creat de Jean Valvis în 2010, este prezent din 2016 pe 16 piețe internaționale.

„Prin parteneriatul puternic pe care l-am încheiat, materializarea viziunii noastre îndrăznețe de a poziționa “România ca Patria Apelor Minerale” la nivel internațional devine acum un obiectiv tangibil. Mulțumesc PepsiCo pentru încrederea acordată conducerii AQUA Carpatica de a duce împreună mai departe acest avantaj specific al țării”, a spus într-un comunicat de presă Jean Valvis.

Potrivit datelor financiare, Carpathian Springs a avut în 2021 o cifră de afaceri de 333 milioane de lei (68 de milioane de euro), în creștere cu 20% față de 2020, și o marjă de profit net de 14%, după un rezultat de 47 milioane de lei, conform datelor de la mfinante.ro. Carpathian Springs are un număr mediu de 308 angajați, iar în șase ani cifra de afaceri a companiei s-a dublat.

Valvis a avut alături în acest proces casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurariu Retevoescu (RTPR).

PepsiCo a generat venituri nete de peste 70 de miliarde de dolari în 2021, cu un portofoliu care include mărci precum Lays, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream.

Jean Valvis a mai deținut și brandul ”La Dorna”, din industria laptelui, marcă pe care a vândut-o în 2008 către gigantul francez Lactalis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pepsi a preluat 20% din acțiunile AQUA Carpatica. Firma suceveană se extinde la nivel global.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pepsi a preluat 20% din acțiunile AQUA Carpatica. Firma suceveană se extinde la nivel global5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei