Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 156 (8073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatorul Mîndruță propune ca perioada de suspendare a permisului auto să fie redusă dacă se face dovada plății amenzii

Miercuri, 6 Iulie 2022 (15:42:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea legislației rutiere. Gheorghiță Mîndruță a arătat că propunerea prevede ca reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce să fie condiționată de prezentarea dovezii achitării amenzii pe care șoferul a primit-o ca urmare a săvârșirii contravenției pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce.

„Cu alte cuvinte, dacă vrea să susțină examenul pentru reducerea perioadei de suspendare, contravenientul trebuie să facă dovada plății amenzii de circulație, un pas firesc”, a spus Mîndruță. Senatorul USR de Suceava a subliniat că această propunere legislativă are un rol preventiv, de conștientizare a conducătorului auto și de descurajare a acestuia de a mai încălca prevederile Codului Rutier, având în vedere că pentru reducerea perioadei de suspendare nu va mai putea să ignore plata amenzii.

El a explicat că dacă va fi adoptată această inițiativă, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se va reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții: a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei, prezintă dovada achitării amenzii aplicate pentru săvârșirea contravenției care a determinat suspendarea dreptului de a conduce. „Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii”, a spus Gheorghiță Mîndruță. El consideră că reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul deținătorilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale.

Senatorul USR de Suceava a mai adăugat că această propunere legislativă are și un rol preventiv, posesorii de permise de conducere având o motivație mai mare în respectarea prevederilor Codului Rutier, în condițiile în care pentru reducerea perioadei de suspendare vor fi constrânși să achite amenda pentru a putea susține examenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Mîndruță propune ca perioada de suspendare a permisului auto să fie redusă dacă se face dovada plății amenzii.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul Mîndruță propune ca perioada de suspendare a permisului auto să fie redusă dacă se face dovada plății amenzii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei