Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 156 (8073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava a încheiat primul semestru fără 1 leu datorie

Miercuri, 6 Iulie 2022 (13:37:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Încasările la bugetul local al municipiului Suceava au crescut cu 7,55 la sută față de anul trecut, ceea ce a permis primăriei să încheie primul semestru fără nici un leu datorie, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, primarul Ion Lungu. Acesta a declarat că încasările din taxe și impozite locale în primele 6 luni ale acestui an au fost de 56,824 milioane de lei, cu 3,8 milioane de lei mai mult față de perioada similară a anului 2021. Lungu a afirmat că acest lucru este îmbucurător, în condițiile în care dările locale au rămas la fel atât la persoane fizice, cât și la societăți comerciale, încasările la venituri proprii crescând printr-o colectare mai bună a taxelor și prin creșterea numărului de proprietăți impozabile.

Un alt aspect semnalat de primar este că un număr tot mai mare de suceveni optează pentru efectuarea plăților în regim electronic, ponderea ajungând la 19,67 la sută. Au utilizat mai mult această modalitate de plată persoanele fizice – 38,17 la sută dintre plățile în sistem electronic au fost efectuate de persoane fizice, comparativ cu 8,98 la sută persoane juridice, dar Ion Lungu afirmă că este explicabil deoarece firmele achită obligațiile către primărie cu ordine de plată. „Noi nu avem o țintă să creștem taxele și impozitele locale, ci să creștem, să dezvoltăm masa credală, de a găsi alte surse de impozitare - la cei care n-au declarat, la ce se mai construiește. Astăzi primăria nu are nici un fel de datorie, nici un leu datorie. Sigur că vor apărea pe parcurs, dar deocamdată suntem la zero cu datoriile”, a precizat primarul Ion Lungu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a încheiat primul semestru fără 1 leu datorie.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava a încheiat primul semestru fără 1 leu datorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei