Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 128 (8045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii din clasele primare și gimnaziu, invitați la crosul organizat în memoria fetiței Albertinei Rusu, campioană națională la atletism

Vineri, 3 Iunie 2022 (12:39:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din clasele pregătitoare, primare și de gimnaziu sunt invitați să participe, sâmbătă, de la ora 10.00, la Crosul „Albertina Rusu”, organizat de Școala Gimnazială „Simion Florea Marian”, din Ilișești. La această școală era elevă Albertina Rusu, campioană naţională la atletism, cu numeroase medalii şi cupe obţinute la diferite concursuri judeţene şi naţionale. Fetița a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni din faţa şcolii din Ilişeşti, la sfârșitul lunii iulie 2018 și din 2019, cu acordul familiei, crosul școlii poartă numele ei.

După o pauză în 2020, din cauza pandemiei de Covid-19, crosul a ajuns la a treia ediție. Unul dintre profesorii organizatori, Nicoleta Ramona Savin, a declarat că până vineri dimineață erau înscriși 184 de copii și și-au anunțat intenția de a participa și elevi de la școli din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Înscrierile se pot face inclusiv sâmbătă dimineață, direct sau pe adresa de mail: scilisesti@yahoo.com/admin@scoalailisesti.ro.

Pentru înscriere sunt obligatorii avizul de la medicul de familie și acordul scris al părinților. De asemenea, copiii nu trebuie să fie legitimați la un club sportiv, însă dacă vor fi mai mulți elevi legitimați care doresc să alerge, o vor putea face în afara concursului, după cum a precizat prof. Savin. Traseul va fi marcat într-un spațiu deschis, pe un imaș din comună, la intrarea dinspre Gura Humorului. Distanța va fi în funcție de categoriile de vârstă, de la 300 de metri pentru copiii din clasa 0, până la 800-1.000 de metri la clasele a VII-a și a VIII-a (fete/ băieți).

De asemenea, va fi o secțiune pentru părinți și adulții care îi însoțesc pe copii, după crosul elevilor. Nicoleta Savin a arătat că la toate edițiile a fost prezentă și familia Albertinei, care a adus dulciuri și băuturi răcoritoare pentru copii; tatăl și fratele ei au alergat la Crosul familiei.

Organizatorii acordă câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă (clasa pregătitoare, clasele I- II, III-IV, V-VI, VII-VIII), cupe pentru locul I, medalii pentru locurile I, II, III și diplome  tuturor participanților. Premiile pentru locurile I, II și III constau în rucsacuri, mingi, bidonașe pentru apă, batoane nutritive, tricouri, iar câștigătorii locului I vor primi și câte un cort de două sau trei persoane. Vor fi acordate premii și câștigătorilor adulți – rucsacuri, mingi, tricouri, cupe, medalii și diplome.

Crosul „Albertina Rusu” este organizat  cu sprijinul Primăriei Ilișești, al Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toți Suceava şi al Inspectoratului Școlar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din clasele primare și gimnaziu, invitați la crosul organizat în memoria fetiței Albertinei Rusu, campioană națională la atletism.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii din clasele primare și gimnaziu, invitați la crosul organizat în memoria fetiței Albertinei Rusu, campioană națională la atletism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei