Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 121 (8038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Prof. Maria Epatov de la „Eudoxiu Hurmuzachi” a obținut Premiul pentru critică literară, la Festivalul Național „Garabet Ibrăileanu”, ediția a V-a

Joi, 26 Mai 2022 (10:11:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara de limba și literatura română Maria Epatov, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, a obținut recent Premiul pentru critică literară -  pentru „Debut”, în cadrul Festivalului Național „Garabet Ibrăileanu”, ediția a V-a, desfășurat, în perioada 20-22 mai, la Roman. Festivalul Național „Garabet Ibrăileanu” a fost organizat de Uniunea Armenilor din România, Filiala Roman, al cărei președinte este dr. Emanuel Nazaretian.

Manifestările au cuprins o serie de lansări de carte, concursul de aforisme „Garabet Ibrăileanu”, precum și o masă rotundă pe tema contribuției lui Garabet Ibrăileanu la dezvoltarea culturii și a literaturii române, la care au luat cuvântul prof. univ. dr. Mihai Zamfir, prof. univ. dr. Dan Cristea și dr. Maria Epatov. Secțiunea de critică și istorie literară a fost moderată de Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România (UAR) și prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Au fost acordate două premii pentru critică literară: Dan Cristea Teodor – Premiul „Opera Omnia” și Maria Epatov – Premiul pentru critică literară pentru „Debut”.

Prof. dr. Maria Epatov a susținut, în luna martie 2022, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, teza de doctorat „Literatură Și Identitate. Ce înseamnă a fi scriitor armean în literatura română?”, coordonator fiind prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, obținând distincția „Summa cum laudae”. Activitatea sa publicistică cuprinde articole în „Convorbiri literare”, „Viața românească”, „Meridian critic”, „Romanial Journal of Literary Studies”, „Analele Bucovinei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prof. Maria Epatov de la „Eudoxiu Hurmuzachi” a obținut Premiul pentru critică literară, la Festivalul Național „Garabet Ibrăileanu”, ediția a V-a.
 Vizualizări articol: 1762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prof. Maria Epatov de la „Eudoxiu Hurmuzachi” a obținut Premiul pentru critică literară, la Festivalul Național „Garabet Ibrăileanu”, ediția a V-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei