Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 114 (8031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tată și fiu, judecați pentru un scandal monstru cu opt polițiști, condamnați doar la pedepse cu suspendare

Miercuri, 18 Mai 2022 (09:08:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbați din Stroești, tată și fiu, judecați într-un dosar de ultraj cu opt polițiști părți vătămate, care au provocat un scandal monstru după ce tatăl nu a oprit la semnalul unui echipaj rutier, în timp ce conducea băut, și-au aflat pedepsele stabilite de Judecătoria Suceava, instanță de fond, după un proces care a decurs foarte anevoios.

Raportat la acuzații, cei doi au scăpat foarte ușor.

Ștefan Crainiciuc, judecat pentru opt fapte de ultraj și conducere sub influența alcoolului, a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani de închisoare, dar suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de patru ani.

Fiul, Vasile Crainiciuc, a primit 2 ani și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare și termen de încercare de 4 ani.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

În aprilie 2019, în perioada sărbătorilor de Paști, Ștefan Crainiciuc a fost implicat într-un scandal monstru, intens mediatizat.

Pe DN 17, la ieşirea din municipiul Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a observat un autovehicul care avea o deplasare sinuoasă şi care circula fără lumini în partea din spate, punând în pericol siguranţa traficului rutier. Poliţiştii au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie pentru oprirea vehiculului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, acesta fiind urmărit în trafic pe DN 17 până în localitatea Stroieşti şi ulterior până în satul Zahareşti.

În timpul urmăririi, conducătorul auto a încercat în repetate rânduri să tamponeze autospeciala de poliţie, au susținut procurorii care au făcut ancheta. Ajuns la poarta casei sale, bărbatul a coborât şi a luat în mână o toporişcă, ameninţând poliţiştii cu acte de violenţă şi cu moartea. El a fost susţinut şi de fiul său în vârstă de 25 de ani, care a ieşit din locuinţă dezbrăcat până la mijloc şi care a început la rândul său să-i înjure pe poliţişti şi să-i ameninţe cu moartea. În primă fază, cei doi poliţişti din echipaj au tras un foc de avertisment în plan vertical şi nu s-au apropiat, solicitând sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Şi după ce au venit întăririle, bărbatul de 51 de ani şi fiul său de 25 de ani au continuat să fie violenţi, aruncând spre poliţişti cu diferite obiecte, motiv pentru care s-a intervenit în forţă, folosindu-se spray lacrimogen şi armamentul din dotare.

Pentru prinderea şoferului şi a fiului acestuia, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă. Cum violenţele nu au încetat, Ștefan Crainiuc a fost împușcat în picior. Bărbatul a fost spitalizat, iar după ce și-a revenit a fost arestat preventiv o perioadă de timp. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul condus de bărbatul din Stroiești avea inspecţia tehnică periodică (ITP) expirată şi nu avea poliţa de asigurare RCA valabilă. De asemenea, poliţiştii au întocmit pe numele său un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. A urmat punerea sub acuzare a ambilor, tată și fiu, pentru opt infracţiuni de ultraj.

Procesul derulat la Judecătoria Suceava a început din octombrie 2019.

Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată și fiu, judecați pentru un scandal monstru cu opt polițiști, condamnați doar la pedepse cu suspendare.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tată și fiu, judecați pentru un scandal monstru cu opt polițiști, condamnați doar la pedepse cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei