Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 64 (7981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experiență în Turcia pentru mai mulți profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 18 Martie 2022 (12:06:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe cadre didactice de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” Câmpulung Moldovenesc au participat recent la un schimb de experiență în Turcia, în cadrul proiectului Erasmus+ KA201 „I will survive!", al cărui coordonator este o școală din Zagreb (Croația), școala câmpulungeană fiind partener. Tema proiectului „I will survive!” este gestionarea situațiilor de urgență și a dezastrelor naturale. Activitățile desfășurate în cadrul mobilității din Turcia au inclus vizite în școala parteneră Namik Kemal Ortaokulu, Yükseliș Koleji din Iskenderun și școlidin Konya. Participanții au fost implicați în activități practice de acordare a primului ajutor organizate de Red Crescent, învățând măsuri de prim ajutor de bază în caz de: hemoragii, plăgi, sufocare, leziuni ale gâtului, mușcături de animale și inconștiență precum și tehnici de resuscitare și defibrilare automată.

Organizația turcă AFAD pentru Managementul Dezastrelor și Situațiilor de Criză a organizat un exercițiu de evacuare și salvare în cazul unui cutremur la care au participat 750 de elevi și profesorii acestora. A urmat apoi o aplicație practică de stingere a incendiilor cu sprijinul pompierilor. O echipă formată din geniști și polițiști au făcut o demonstrație în cazul unui atac terorist. Exercițiul de dezactivare a bombelor s-a desfășurat cu sprijinul dronelor, roboților, câinilor și mai ales al forțelor de poliție instruite.

Într-o altă zi, participanților le-au fost prezentate Planul Provincial de Reducere a Riscului (IRAP), Planul Național al Turciei de Răspuns la Dezastre (TAMP), Sistemul de Management al Dezastrelor și Sprijin Decizie (AYDES) și Centrul de Apel de Urgență 112. De asemenea, au fost instruiți practic în vederea realizării nodurilor utilizate în misiuni de Căutare și Salvare, iar utilajele de Scufundare și Căutare și Salvare au fost au fost prezentate în acțiune. După o sesiune de întrebări și răspunsuri, programul s-a încheiat cu acordarea certificatului de participare.

 

 În luna mai, întâlnire la Colegiul „Dragoș Vodă”

În perioada 9-13 mai 2022, întâlnirea transnaţională a proiectului va avea loc la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. Activităţile desfășurate în cadrul acestui proiect european vor avea drept scop instruirea cadrelor didactice pentru intervenţia optimă şi corect realizată, precum şi pentru acordarea primului ajutor în cazul situaţiilor de inundaţii, al situaţiilor de avalanşă şi  pentru orientarea în pădure. Am aflat de la cele patru cadre didactice de la colegiul din Câmpulung Moldovenesc implicate în proiect că de-a lungul anilor de lucru cu elevii de liceu din școlile obișnuite, precum și cu elevii cu nevoi speciale, s-a observat lipsa de cunoștințe și abilități în a face față urgențelor și situațiilor de dezastre naturale, care devin din ce în ce mai dese din cauza schimbărilor dramatice ale climatului. Prin cursurile obișnuite de la școală, elevii dobândesc doar o cantitate mică de cunoștințe, dar nu suficiente pentru a ști să facă față și să-i ajute pe ceilalți în eventuale situații de urgență. Prin urmare, prin acest proiect, școlile obișnuite și speciale, în cooperare cu universitatea, Alianța Cercetașilor și o organizație non-profit, vor dezvolta un curriculum pentru o nouă disciplină opțională de predare, „Abilități de management al urgențelor”, materiale didactice, un manual interactiv cu resurse educaționale deschise aferente și broșuri cu instrucțiuni scurte pentru a face față posibilelor situații de urgență.

 

Materiale gratuite

 

Toate materialele vor fi disponibile gratuit, adaptate elevilor cu nevoi speciale și traduse în 8 limbi: engleză, croată, turcă, slovacă, română, italiană, lituaniană și malteză. Pe parcursul proiectului, 32 de profesori și educatori vor fi instruiți pentru a desfășura educația printr-o disciplină opțională și 24 de elevi vor primi o pregătire intensivă în abilitățile de management al situațiilor de urgență. Educația intensivă pentru elevi se va desfășura ca o educație incluzivă și va influența empatia elevilor obișnuiți, acceptarea colegilor cu nevoi speciale și dezvoltarea toleranței. „Ca urmare a proiectului, se va implementa un nou curriculum al unei discipline de predare opțională în școlile partenere, dar și în toate școlile și asociațiile interesate să implementeze o astfel de educație. Prin activități intensive de diseminare, un site web al proiectului accesibil pe termen lung și asigurând vizibilitatea proiectului, se va insista pe promovarea acestei idei și cât mai multe instituții și indivizi vor fi încurajați să educe elevii cu și fără nevoi speciale pentru un management corect în situații de urgență și pericole”, au mai explicat profesorii câmpulungeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimb de experiență în Turcia pentru mai mulți profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schimb de experiență în Turcia pentru mai mulți profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei