Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 64 (7981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mașinile cu lemn ilicit, una după alta. Trei au fost oprite aproape concomitent la Putna

Vineri, 18 Martie 2022 (12:25:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz relevant cu privire la cât de dese și de multe sunt transporturile de lemn fără acte rezultă dintr-o acțiune de control efectuată de polițiștii de la Secția Rurală Gălănești joi după-miază, pe DN 2H, la Putna.

Primul autovehicul tras pe dreapta pentru control a fost o autoutilitară Mercedes Spinter, condusă de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Vicovu de sus, care transporta lemn foc molid, fără a deține aviz de însoțire.

 În timp ce efectuau verificări cu privire la proveniența materialului lemnos, polițiștii au oprit pentru control o a doua autoutilitară, condusă de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Putna, care transporta tot lemn foc molid. Nici în acest caz nu existau documente de proveniență.

În același loc, în timp ce verificau primele două mașini, organele de poliție au oprit pentru control și autoutilitara Ford Transit condusă de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Putna, care transporta lemn foc fag și care nu avea nici el vreo formă legală privind proveniența lemnului. 

Polițiștii au solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Putna, în vederea inventarierii transporturilor de material lemnos. Toate cele trei autoutilitare au fost conduse către Atelierul de Prelucrare a Lemnului al Ocolului Silvic Putna, unde s-a trecut la inventariere.

A fost vorba de cantitățile de 1,25 metri cubi lemn foc molid, 2.1 mc lemn foc molid, respectiv 0,65 mc lemn foc fag. Cantități aparent mici, însă afacerile ilegale așa se fac. Astfel de transporturi repetate nu mai sunt chiar atât de mici, plus că și rigorile legii sunt mai puțin aspre atunci când cei în cauză sunt prinși cu cantități mici de lemn de proveniență necunoscută. 

Tot joi, pe drumul județean din satul Buda, comuna Râșca, polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei au identificat o autoutilitară care, a rezultat în urma inventarierii silvice, transporta aproape 5 mc lemn foc specia fag fără vreun document de proveniență.

Tot joi, la Poiana Mărului-Mălini, polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au confiscat și un camion în valoare de 30.000 de euro, care transporta imensa cantitate de 22,29 mc lemn lucru rășinoase fără nici un fel de document de proveniență.

Așadar, cât de mult lemn se poate transporta ilegal într-o zi, și numai cât a fost interceptat de organele de control.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mașinile cu lemn ilicit, una după alta. Trei au fost oprite aproape concomitent la Putna.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mașinile cu lemn ilicit, una după alta. Trei au fost oprite aproape concomitent la Putna1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei