Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 28 (7945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur le-a propus partenerilor din Franța și Germania să formuleze o declarație comună de solidaritate cu regiunea Cernăuți și Ucraina

Vineri, 4 Februarie 2022 (13:14:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a propus partenerilor din regiunile Mayenne, din Franța, și Schwaben, din Germania, să formuleze împreună o declarație comună de solidaritate cu regiunea Cernăuți din Ucraina. Gheorghe Flutur a avut, vineri, o întâlnire online cu reprezentanții regiunilor din parteneriatul „Patru regiuni pentru Europa”, Suceava, Schwaben, Mayenne și Cernăuți. În cadrul întâlnirii, cei patru președinți ai regiunilor partenere au făcut o informare privind unitățile administrative pe care le conduc și au formulat o serie de propuneri de acțiuni care să aibă loc în cadrul parteneriatului în anul 2022. Astfel, Flutur a precizat că personal a venit cu patru propuneri concrete pentru acest an. „Consiliul Județean Suceava va elabora un material la împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, cu prezentarea principalelor beneficii ale acestei aderări pentru județul Suceava. Acest material va fi finalizat până în luna mai, de Ziua Europei”, a spus șeful administrației județene. El a adăugat că a propus și organizarea unui schimb de experiență între spitalele din cele patru regiuni, pe tema gestionării pandemiei de Covid-19, în cadrul căreia să fie prezentate experiența fiecărei unități, modul în care s-a acționat și ceea ce s-a învățat în această perioadă. Gheorghe Flutur a propus și organizarea unei caravane infotur în cele patru regiuni, la care să participe operatori din turism, persoane responsabile din administrație cu activitatea de turism, precum și vectori de promovare a turismului. Flutur a amintit că ministrul antreprenoriatului și turismului din România este suceveanul Daniel Cadariu, un bun cunoscător al problemelor din administrația județeană, având în vedere că a ocupat și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

„Nu în ultimul rând, am propus să semnăm o declarație comună de solidaritate față de partenerii noștri de la Cernăuți și din Ucraina, solidaritate prin care să milităm pentru susținerea păcii, a valorilor democratice și libertății de opinie a poporului ucrainean”, a declarat președintele CJ Suceava.

Pe de altă parte, tot în cadrul întâlnirii de astăzi, Gheorghe Flutur a prezentat o informare despre județul Suceava, în care a amintit că recent a fost aprobat bugetul județului, care anul acesta este axat pe dezvoltare, în care 40% dintre venituri sunt fonduri europene. Flutur a arătat că în bugetul pentru anul acesta, CJ Suceava și-a propus proiecte curajoase în infrastructura de drumuri, sănătate, dezvoltarea aeroportului, asistență socială și școli speciale.

„De asemenea, am prezentat o situație privind evoluția pandemiei de coronavirus, menționând că incidența cazurilor începe să scadă ușor, însă în același timp rămânem atenți și luăm măsuri necesare de limitare a răspândirii noului coronavirus”, a spus Flutur. El a mai subliniat faptul că anul 2021 a adus o îmbunătățire a unor indicatori importanți de dezvoltare socio-economică în comparație cu 2020. Președintele CJ Suceava a precizat că indicele producției industriale a crescut în județ cu 16% în 2021, față de 2020, numărul de turiști a crescut cu 63%, iar la numărul de pasageri de pe Aeroportul Ștefan cel Mare s-a înregistrat o creștere de 53%. Flutur a spus că în 2021 au fost înființate 800 de firme noi, din care 23 sunt cu capital străin. „Este bine, dar e loc de mai mult”, a precizat șeful administrației județene. El și-a exprimat speranța că anul acesta vor putea fi organizate mai multe proiecte cu partenerii din Germania, Franța și Ucraina și că acestea vor avea loc cu prezența fizică a reprezentanților celor patru regiuni europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le-a propus partenerilor din Franța și Germania să formuleze o declarație comună de solidaritate cu regiunea Cernăuți și Ucraina.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur le-a propus partenerilor din Franța și Germania să formuleze o declarație comună de solidaritate cu regiunea Cernăuți și Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei