Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 28 (7945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Taxa de turism va fi introdusă în municipiul Suceava, al cărei OMD va adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România

Vineri, 4 Februarie 2022 (14:26:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima întâlnire a partenerilor invitați să facă parte din Organizația de Management a Destinației (OMD) Suceava - Orașul Cetății de Scaun a avut loc vineri, 4 februarie, la sediul Primăriei Suceava. La întrunire au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ai Universității Suceava, ai operatorilor care lucrează în domeniul turismului, precum și ai centrelor comerciale (Iulius Mall și Shopping City).

Una dintre noutățile pe care le aduce înființarea acestui OMD este introducerea unei taxe de turism la nivelul municipiului Suceava, pe modelul celor care se plătesc și în alte orașe din țară, precum cele de pe litoral, pentru a finanța astfel funcționarea organizației. Taxa nu-i va afecta pe suceveni, fiind încasată de la turiști, cel mai probabil prin intermediul unităților de cazare – hoteluri, pensiuni, hostel.

„Am prezentat intenția și strategia municipalitații pentru realizarea acestei organizații, demersurile pe care le-am făcut pentru titulatură, oportunitatea înființării acestei structuri, modalitatea de finanțare.
Am prezentat investițiile pe care le vom face pentru infrastructura de turism, în mod deosebit în turismul de agrement:
- zona Agrement Parc Șipote
- Parc de Aventură în Pădurea Parc Zamca
- Aqua Park pe o suprafață de 3 ha în interiorul Complexului Sportiv
- Montare fântână arteziană cântătoare la Zona de Agrement Tătărași
- Roată Panoramică în zona Cetății de Scaun.

Am convingerea că putem avea în municipiul Suceava o activitate în domeniul turismului în avantajul agenților economici din acest domeniu și al municipalității”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Componenții Organizației de Management a Destinației Suceava - Orașul Cetății de Scaun vor plăti o cotizație pertinentă, anual, iar ponderea finanțării pentru aparatul de funcționare va fi finanțată din taxa pe turism.
Modelul de statut și modalitatea de finanțare este la fel ca la Oradea sau la Cluj-Napoca, unde funcționează bine aceste organizații.

Termenul limită de aderare a participanților la Organizația de Management a Destinației Suceava - Orașul Cetății de Scaun este  28.02.2022.
După constituirea OMD la nivelul municipiului Suceava, noua structură va adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de turism va fi introdusă în municipiul Suceava, al cărei OMD va adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxa de turism va fi introdusă în municipiul Suceava, al cărei OMD va adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei