Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 23 (7940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicul urolog Filip Alexei, de la Spitalul de Urgență Suceava, a îndepărtat rinichiul bolnav al unei paciente prin laparascopie 3D

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 (20:57:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul urolog  Alexei Filip a realizat prima nefrectomie totală efectuată pe cale laparoscopică  la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că intervenția a fost efectuată săptămâna trecută, la o pacientă  în vârstă de 65 ani, care s-a prezentat la spital cu probleme renale și medicii au constatat că rinichiul stâng era nefuncțional și decompensat prin hidronefroză de grad V. Asta înseamnă că rinichiul și-a pierdut abilitatea de a funcționa sau de a curăța organismul de toxine.  Afecțiunea a apărut în urma unui calcul ureteral obstructiv vechi, care a redus funcționalitatea rinichiului la mai puțin de 10 la sută. „Având indicație de extirpare totală a rinichiului stâng,  s-a practicat, în premieră pentru Spitalul Județean Suceava, nefrectomie totală stângă pe cale laparoscopică 3D”, a declarat dr. Teodorovici.

Medicul Alexei Filip a explicat că nefrectomia laparoscopică este o procedură chirurgicală minimal invazivă care are rolul de a îndepărta total sau parțial unul sau ambii rinichi. „Avantajul major al laparoscopiei este dat de evitarea inciziei de mari dimensiuni la nivelul abdomenului, evitând complicațiile majore ale chirurgiei clasice. Astfel se creează  premisa  unei evoluții cu complicații minime, reducerea timpului de spitalizare prin vindecare mai rapidă, reducerea semnificativă a durerii postoperatorii, cu o revenire precoce la activitatea zilnică. Nu în ultimul rând, aspectul estetic este superior inciziilor clasice. Nefrectomia totală pe cale laparoscopică se realizează în centrele universitare și în clinici private de mai mult timp. Ne putem mândri că am reușit să realizăm această internvenție și la Spitalul Județean Suceava, fiind dotați cu echipament laparoscopic 3D”, a arătat dr. Alexei Filip.

Intervenția a fost efectuată sub anestezie generală, cu medici ATI dr. Alina Nistor. Din echipa operatorie au mai făcut parte dr. Andrei Ilisei, merdic urolog și asistentele de bloc operator Ioana Bumbu și Alinai Ungureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul urolog Filip Alexei, de la Spitalul de Urgență Suceava, a îndepărtat rinichiul bolnav al unei paciente prin laparascopie 3D.
 Vizualizări articol: 6474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicul urolog Filip Alexei, de la Spitalul de Urgență Suceava, a îndepărtat rinichiul bolnav al unei paciente prin laparascopie 3D5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei