Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 23 (7940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un ultim omagiu

Profesoara de limba română Elisabeta Prelipcean din Rădăuți a murit la vârsta de 77 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara de limba română Elisabeta Prelipcean din Rădăuți a murit vineri, 28 ianuarie, la vârsta de 77 de ani. Slujba înmormântării va avea loc duminică, 30 ianuarie, la ora 12:00, la Biserica „Sf. Dumitru” din Rădăuți. Elisabeta Prelipcean și-a început cariera în calitate de profesor de limba română la Școala Gimnazială Bădeuți, în anul 1966. În perioada 1974-1990, profesoara de limba română Elisabeta Prelipcean a îndeplinit funcția de director adjunct la Liceul Agricol din Rădăuți. După Revoluție, în perioada 1990-2002, Elisabeta Prelipcean a fost profesor de limba română la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.

Cei care au cunoscut-o pe prof. Elisabeta Prelipcean (28.10.1945-28.01.2022) povestesc că a fost un om deosebit, pasionat de profesie, un dascăl devotat, sufletist, un om care mereu avea o vorbă bună pentru cel aflat în suferință. Colegi, foști elevi, cunoscuți, cu toții îi aduc acum un ultim omagiu prof. Elisabeta Prelipcean, cu speranța că de-acolo, de sus, încă le va transmite un sfat..., o lecție. Prof. Elisabeta Prelipceanși-a dedicat întreaga viață activității la catedră, slujind cu rigoare, cu devotament limba română. A știut mereu cum să le vorbească elevilor în așa fel încât să îndrăgească limba română și să și-o însușească cu plăcere. Un gând bun se îndreaptă în aceste momente grele și către soțul regretatei profesoare Elisabeta Prelipcean, profesorul de limba română Vasile Prelipcean, care și-a desfășurat activitatea la Școala Gimnazială Nr. 3 din Rădăuți. Ultimul drum al profesoarei Prelipcean către Ceruri va fi presărat cu lacrimi, multe flori şi gânduri nerostite, dar pline de emoţie, de toți cei care au cunoscut-o. Dumnezeu s-o odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoara de limba română Elisabeta Prelipcean din Rădăuți a murit la vârsta de 77 de ani.
 Vizualizări articol: 4362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesoara de limba română Elisabeta Prelipcean din Rădăuți a murit la vârsta de 77 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei