Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 23 (7940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs printre elevii de gimnaziu pentru prevenirea bullying-ului

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 (13:30:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni, prin Biroul Siguranță Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, organizează un concurs, în rândul elevilor de gimnaziu, pe tema elaborării unor materiale informativ-preventive destinate prevenirii violenței psihologice (bullying). Concursul va fi lansat la data de 30 ianuarie, cu ocazia „Zilei Internaționale pentru nonviolență în școală”, iar câștigătorii la nivel județean vor fi desemnați până la data de 1 martie 2022, în timp ce la nivel național câștigătorii vor fi desemnați până la data de 25 martie 2022. În cadrul acestui proiect vor participa elevi de gimnaziu de la nivelul a patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Suceava, două din mediul urban și două din mediul rural, respectiv Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei, Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Școala  Gimnazială ”Constantin Murariu” Pătrăuți și Școala ”Dimitrie Cantemir” Rădăuți. La nivelul fiecărei școli va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii, iar ulterior, la nivel județean, va fi desemnată o singură școală câștigătoare, în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere, care va participa la faza națională. 

”Proiectul va presupune desfășurarea de activități în unitățile de învățământ de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară cu implicarea grupurilor de acțiune antibullying și a comisiilor școlare pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității în domeniul prevenirii și eliminării oricărei forme de segregare școlară. La nivelul fiecărei școli participante se are în vedere elaborarea unor materiale informativ-preventive, respectiv un afiș și un clip video care să transmită mesaje de descurajare a bullying-ului”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Pe această cale, polițiștii au dorit să transmită și o serie de recomandări elevilor pentru a evita să devină victime ale agresiunii psihologice:

-cereți ajutorul atunci când  întâlniți comportamente de tip agresiv, indiferent dacă aveți calitatea de victime sau martori.

-chiar dacă uneori poate să vi se pară o idee bună să vă apărați lovind, jignind, bârfind, riscați în acest mod să deveniți voi autori ai unor comportamente agresive. În acest sens, alegeți să NU RISPOSTAȚI CU VIOLENȚĂ!

-dacă vă aflați într-o situație în care riscul de agresivitate este mai mare alegeți mereu să fiți în preajma unor prieteni, alegeți locurile din școală care sunt supravegheate de profesorii de serviciu, de camerele de luat vederi și, întotdeauna, discutați cu adulții, cu privire la lucrurile care vă creează teamă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs printre elevii de gimnaziu pentru prevenirea bullying-ului.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs printre elevii de gimnaziu pentru prevenirea bullying-ului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei