Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 278 (7890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Târgul de Crăciun, deschis în centrul Sucevei, dar în condiții de pandemie

Vineri, 26 Noiembrie 2021 (16:10:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O tradiție care a fost întrerupă de pandemie, cea a Târgului de Crăciun din centrul Sucevei, a fost reluată, dar în condiții speciale, impuse de lege.

Căsuțele puse gratuit la dispoziție meșterilor populari și producătorilor din cadrul asociației „Produs în Bucovina” au fost grupate pe partea de ieșire de pe esplanadă înspre Parcul Central, pe mijloc, zona fiind delimitată cu garduri metalice, cu două porți de acces, în vreme ce de o parte și de alta au fost lăsate culoare de trecere liberă.

Măsurile au fost luate deoarece, conform legii, accesul la Târgurile de Crăciun este condiționat de prezentarea certificatului verde.

Măsura a nemulțumit o parte a populației, care nu deține acel certificat verde, dar a fost respectată în teren, unde Poliția Locală este prezentă la cele două porți de intrare, scanând documentele prezentate pe telefon sau fizic, după cum au preferat vizitatorii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent alături de președintele CJ, Gheorghe Flutur, și delegațiile administrațiilor locale din Cernăuți și Karavass, a făcut o trecere în revistă a celor prezenți la târg cu produse, după care și-a exprimat dorința ca restricțiile impuse să nu mai fie necesare, iar accesul să se facă liber, pentru toată lumea.

„Ne-am propus să organizăm în acest an Târgul de Crăciun, chiar de este în aceste condiții speciale, impuse de pandemie. Au fost multe comentarii în această privință, le înțelegem până la un punct, dar acest târg nu se poate organiza decât respectând regulile din lege. Ne dorim și noi ca în măsura în care lucrurile evoluează spre bine, ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, pentru că a scăzut rata de incidență și numărul deceselor, să se vină în decembrie cu condiții mai blânde, încât să nu mai fie necesar să stăm în acest perimetru închis și să nu mai fie necesar să fie prezentat certificatul verde. Până atunci astea sunt regulile și trebuie să le respectăm”, a spus Ion Lungu.

Căsuțele de la Târgul de Crăciun din centrul Sucevei rămân deschise până pe 15 ianuarie 2022, pentru a se putea bucura de el toți cei care sărbătoresc Crăciunul, atât pe rit vechi, cât și pe nou.

Edilul sucevean a invitat lumea să participe și sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18.00, la deschiderea luminilor de sărbătoare în bradul de Crăciun: „Am organizat ca de fiecare dată și cupola luminoasă și bradul de Crăciun, am încercat să nu fie prinse în acest perimetru securizat, astfel încât cei care vin la aprinderea luminilor să aibă acces liber, dar cu respectarea restricțiilor legate de purtarea măștii de protecție și a păstrării distanței fizice. Sperăm ca din acel moment să fie mai dinamică circulația și târgul mult mai vizitat”.

„Mi s-ar fi părut un centru al Sucevei pustiu, să nu existe nimic din ceea ce era acum doi-trei ani legat de Crăciun”, a completat și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care consideră că atât meșteșugarii, cât și producătorii din cadrul Asociației Produs în Bucovina se confruntă cu o perioadă grea și au nevoie de ajutor, inclusiv de la Ministerul Turismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul de Crăciun, deschis în centrul Sucevei, dar în condiții de pandemie.
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târgul de Crăciun, deschis în centrul Sucevei, dar în condiții de pandemie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei