Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 278 (7890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șase mandate de arestare în cazul traficanților de canabis și etnobotanice din Suceava

Vineri, 26 Noiembrie 2021 (10:27:41)

Magistrații de la Tribunalul Suceava au admis toate cele șase propuneri de arestare ale procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în cazul celor acuzați că vindeau canabis sau etnobotanice în mai multe localități din județul Suceava.

Nelu Cîrmaciu, în vârstă de 42 de ani, din Vaslui, Gheorghe Bosînceanu și Alexandra Bosînceanu, cu vârste de 38, respectiv 32 de ani, din Broșteni, Paul Ionuț Musa, în vârstă de 33 de ani, din Olt, Dimitrie Octavian Lehaci, în vârstă de 32 de ani, din Gura Humorului și Vlad Andrei Miroțoi, în vârstă de 25 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc și constituire de grup infracțional organizat. Primul a fost arestat și pentru deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, după ce la percheziții s-a găsit și o cantitate mică de cocaină. Mandate de arestare pot fi contestate la Curtea de Apel Suceava. În același dosar mai sunt încă 9 inculpați plasați sub control judiciar, prin decizie a procurorilor DIICOT

• Nelu Cîrmaciu de la Vaslui – „Nașu” găsea vânzători de canabis și punea grosul banilor pentru marfă

Doi frați din Broșteni, Gheorghe Bosînceanu și Alexandra Bosînceanu, sunt printre principalii vizați de ancheta structurilor de combatere a crimei organizate, pe partea de trafic de canabis. Din noiembrie 2020, cei doi, alături de vasluianul Nelu Cîrmaciu, în vârstă de 42 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop traficarea de droguri de risc, respectiv canabis, Nelu Cîrmaciu de la Vaslui avea rolul de a identifica potențialii vânzători, de a intermedia legătura dintre aceștia și frații Bosînceanu de la Broșteni, și de a pune efectiv bani la cumpărarea unor cantități importante de canabis, care apoi să fie vândute la clienți din Broșteni și alte localități limitrofe. Banii erau ulterior împărțiți de cei trei. Cei doi frați din Broșteni foloseau apelativul „Nașu” pentru Nelu Cîrmaciu de la Vaslui, acesta fiind recunoscut ca liderul grupului practic.

• O tânără din Broșteni, în prima linie a traficului

Pe acest fond, cei trei au ajuns la Paul Ionuț Musa, în vârstă de 33 de ani, din Olt, cel care, în noiembrie 2020, ar fi pus la dispoziție, prin vânzare, 300 de grame de canabis, marfă ce a fost preluată de Alexandra Bosînceanu, care, rezultă din cercetări, avea un rol important în afacere. Dovadă că ea, însoțită de doi complici, a cumpărat cantitatea de canabis, cu suma de 6.000 de lei, tranzacția fiind făcută la Pitești și, probabil, fiind deja monitorizată de structurile antidrog. În drumul de întoarcere spre casă, la Nicolae Bălcescu-Bacău, un echipaj de poliție a oprit mașina Land Rover condusă de Alexandra Bosînceanu, din Broșteni. În portbagaj, în compartimentul prevăzut pentru roata de rezervă, a fost descoperită cantitatea de substanțe interzise, stabilindu-se ulterior că este vorba de cele 300 de grame de canabis care au fost confiscate și expertizate .

• A fugit de polițiști până ce a aruncat punga cu etnobotanice

Un alt inculpat reținut în arest, Dimitrie Octavian Lehaci, în vârstă de 32 de ani, din Gura Humorului, a fost prins după o urmărire petrecută la Câmpulung Moldovenesc. În septembrie 2020, un echipaj de poliție de la Pojorâta a făcut semnal de oprire unei mașini, șoferul trăgând pe dreapta. Imediat, bărbatul aflat pe locul din dreapta față în mașină a luat-o la fugă pe jos. Polițiștii au tras focuri de armă iar fugarul s-a oprit abia după ce a aruncat pe jos o pungă ce a fost recuperată. În pungă s-au găsit cantități de etnobotanice. Acest Lehaci este acuzat că a vândut în mai multe situații etnobotanice, cantități mari. Numai într-un caz este vorba de 644 de grame de substanță cristalină vândută unui client. Din cercetările structurilor de combatere a crimei organizate rezultă că Lehaci nu vindea en detail ci cantități mari către alți distribuitori. Al șaselea propus la arestare, Vlad Andrei Miroțoi, în vârstă de 25 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, este acuzat și el că a procurat cu intenția revinderii substanțe interzise, cu diferiți compuși, din categorie etnobotanice. Și în cazul lui este vorba de cantități mari, de ordinul sutelor de grame.

• Grupuri care acționau distinct dar care erau destul de numeroase

Fiecare din cei amintiți mai sus avea o zonă de acțiune, Broșteni-Crucea – frații Bosînceanu, Gura Humorului-Frasin-Stulpicani – Lehaci, Câmpulung – Miroțoi. Se pare că aceste grupuri nu aveau legătură între ele, fiecare acționând pe linia sa. Totuși, la fiecare grup numărul celor anchetați este mai mare, de aici rezultând acuzația de constituire de grup infracțional organizat. Practic, pe lângă lideri se mai aflau câțiva complici, unii poate doar „gură-cască” sau doar consumatori. De exemplu, în timp ce venea cu canabis spre Broșteni, inculpata Alexandra Bosînceanu era însoțită în mașina Land Rover ce a fost oprită la Nicolae Bălcescu de încă doi complici, sau măcar persoane care știau pentru ce merg în celălalt capăt al țării și cunoșteau că desfășoară o activitate ilegală.

Toți inculpații amintiți în acest material se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase mandate de arestare în cazul traficanților de canabis și etnobotanice din Suceava.
 Vizualizări articol: 2403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase mandate de arestare în cazul traficanților de canabis și etnobotanice din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei