Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 276 (7888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Transport public electric

Ultimele 15 autobuze electrice, Solaris, vor ajunge la Suceava în septembrie 2022

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 (10:20:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Autobaza diviziei electrice a TPL a fost finalizată și va fi recepționată săptămâna aceasta

Divizia de transport public electric a municipiului Suceava își va întregi parcul auto anul viitor, în septembrie, când vor fi puse în practică și sensurile unice, banda specială pentru autobuzele TPL dar și acordarea de abonamentelor gratuite de călătorie pentru pensionari.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus s-au finalizat lucrările la autobaza diviziei electrice a TPL - „una dintre cele mai moderne din țară”, cu multe dotări utile activității prestate, iar, în același timp, s-a primit și o scrisoare oficială de la firma Solaris, prin care se anunță termenul de livrare al celor 15 autobuze electrice, licitate prin Ministerul Dezvoltării.

„În această săptămână, va avea loc recepția finală la proiectul Autobaza electrică, prin racordarea la gaz metan, lucrările sunt finalizate.
Autobaza este prevăzută cu hale moderne pentru întreținere și reparații, cu spălătorie auto și cu stație ITP. Se lucrează la dispeceratul de coordonare a traficului.
Mă bucură faptul că aici lucrează oameni tineri, specialiști în domeniu, coordonați de inginerul Andrei Potorac.
Asteptăm să vină, în luna septembrie 2022, ultimele 15 autobuze de la firma Solaris, din Polonia, pentru a avea parcul electric complet. După ce vin acestea vom avea parcul auto complet și vom aplica strategia de creare a acelui culoar unic pentru transportul public, dar și ceea ce am promis cetățenilor de vârsta a III-a din municipiul Suceava, să le oferim abonamente gratuite”, a spus primarul Ion Lungu.

Cele 15 autobuze electrice Urbino 12 vor fi primele vehicule de transport public livrate de producătorul european Solaris în municipiul Suceava. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.

Procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la 37,5 milioane de lei fără TVA, termenul de livrare a vehiculelor fiind de maximum 22 de luni. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și patru stații de încărcare electrică rapidă și alte 15 stații de încărcare lentă.

 

Cele patru stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimele 15 autobuze electrice, Solaris, vor ajunge la Suceava în septembrie 2022.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ultimele 15 autobuze electrice, Solaris, vor ajunge la Suceava în septembrie 20223.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei