Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 276 (7888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un fotbal trist, plin de umor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am folosit cândva expresia ”mentalitate de exceptați”, referindu-mă la sportivii care se așteaptă mereu să li se ridice statui, să fie adulați, gâdilați în amorul propriu. Ba uneori chiar să fie răsplătiți cu câte un teren, o bază, un hotel. Între aceștia din urmă, materialiștii, nu se numără și Gică Hagi, care și-a pus la bătaie propriii bani pentru a realiza ceva ce nu era posibil din postura de angajat. Cariera de jucător a lui Hagi e mai presus de orice discuție, cea de antrenor e evaluată cu unități de măsură diferite. Eu zic că e rezonabilă. N-o fi obținut el rezultate răsunătoare în afara României, fie că vorbim de activitatea la cluburi din afară, fie că ne referim la evoluția Viitorului în cupele europene, dar să iei un titlu de campion cu un club înființat de câțiva ani e o performanță, oricum ai suci-o. Alții, destui, au ocupat postul de selecționer fără să fi fost campioni ai României. Iar dacă adăugăm și efervescența creată la toate nivelurile de juniori, unde Viitorul are o stivă de titluri naționale, plus jucători selecționați pe la toate naționalele, Hagi ar putea fi cât se poate de îndreptățit să aspire la postul de selecționer al României. La fel se consideră și el, suficient de mult încât să intre în direct într-o emisiune de televiziune și să conteste vehement evaluarea făcută de Gazeta Sporturilor. A fost evident că el nu înțelesese criteriile, inclusiv pentru jurnaliștii din platou. Reacția lui s-a datorat fix acestei mentalități de exceptat. Culmea, ulterior Burleanu îl ofertează, iar Hagi... refuză! După ce perorase că e nevoie de un proiect pe termen lung, iată că alt proiect îl împiedică să se bage, ăla de la Farul... Hagi, ca personalitate din categoria exceptaților, nu realizează că îi lipsește simțul ridicolului. Știți cum s-ar putea rezuma această dramoletă? Că ne putem gândi la un nou selecționer doar după ce refuză Hagi!

Și, ca piesa să frizeze absurdul, apare și editorialul unui dușman neîmpăcat al lui Burleanu, Ioanițoaia, care îl scoate pe președintele FRF vinovat de postura în care s-a pus Hagi. Cică știa că Hagi o să-l refuze și de-aia l-a ofertat! Deci dacă Hagi zicea DA, ăla începea să râdă și să spună c-a glumit! Noroc cu Ioanițoaia că l-a citit pe Burleanu care l-a citit pe Hagi. Dar știți ce mă consolează? Că eu l-am citit pe Ioanițoaia, iar dumneavoastră – pe mine!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fotbal trist, plin de umor.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Un fotbal trist, plin de umor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei