Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 276 (7888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alertă sanitar-veterinară

170 de kilograme de pulpe cu salmonela, cumpărate de la Metro Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă alertă privind produse care nu ar trebui să fie consumate a ajuns la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, cu privire la rețeaua Metro de această dată.

Metro a anunțat că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, din Polonia, în care s-a constatat prezența salmonelei. În total, la nivel național, este vorba de 6000 de kilograme din acest produs.

Cu referire la ce ne interesează direct, în cazul Metro Suceava a fost vorba de o cantitate de 170 de kilograme pulpe de pui cu spate, vândute la baxuri de 10 kilograme. Din păcate, vestea cea mai proastă este că marfa a fost deja vândută.

Lotul din care provine marfa este 111.121, marfă de Polonia, producător SUPERDROB SA.
Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe data de 11 decembrie. Clienţii vor primi înapoi contravaloarea produselor. 
Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, a ținut totuși să liniștească oamenii care, poate, au consumat deja produsul.

Bacteria salmonela, care produce toxiinfecții alimentare, este distrusă la o preparare termică corespunzătoare, de peste 70 de grade.

”De principiu, pericolul mai mare ar fi dacă pulpa a fost preparată pe grătar, acolo se poate ca bacteria să rămână în produs. În alte condiții este puțin probabil să mai reziste și să fie ingerată de consumator”, a explicat doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc.

Oricum ar fi, trebuie mare atenție la ce consumăm, mai ales că România produce suficient de multă carne de pui. Mesajul este să consumăm produse proaspete, cu lanț de producție cât mai scurt.

Printre alertele recente sunt și cele privind pipote de pui vândute la Suceava, la Carrefour și la Supeco, tot de origine poloneză și tot cu salmonela.

Printre alertele recente, la care echipele de inspectori sanitar-veterinari din Suceava au lucrat în ultima perioadă, se numără sosuri, pâine baghetă (produs congelat), maioneză, cu conținut de oxid de etilenă, lămâi turcești cu valori de pesticide peste limitele legale, condimente cu aflatoxine (urme de mucegai), carne de pasăre de origine poloneză contaminată cu salmonela și chiar suplimente alimentare pentru sportivi cu oxid de etilenă, vândute la diferite magazine din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 170 de kilograme de pulpe cu salmonela, cumpărate de la Metro Suceava.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
170 de kilograme de pulpe cu salmonela, cumpărate de la Metro Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei