Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 276 (7888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târg de Crăciun, aprindere lumini, dezvelirea bustului lui Franz Cavaler de Loges și slujbă de pomenire a tuturor primarilor

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 (18:24:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ziua Bucovinei va fi marcată anul acesta anticipat, printr-o serie de evenimente care se vor desfășura începând de vineri, 26 noiembrie, și vor continua până duminică, 28 noiembrie.

Astfel, vineri, de la ora 12.00, se va deschide Târgul de Crăciun, în centrul municipiului Suceava, dar, conform legii, accesul este condiționat de prezentarea certificatului verde.

„Nu se poate deschide în alte condiții decât cele stabilite prin lege, peste tot în lume, la aceste târguri accesul se face pe bază de certificat verde. Avem acolo un perimetru securizat, Poliția Locală va fi la intrare, avem stabilit un circuit de intrare și de ieșire. Am văzut foarte multe comentarii pe această temă, dar nimeni nu este deasupra legii și pericolul încă nu a trecut. Suntem în valul patru, ne pregătim de valul 5 și trebuie să facem tot ce e posibil să reducem riscurile și posibilitatea de îmbolnăvire a persoanelor”, a explicat primarul Ion Lungu.

Sâmbătă vor avea loc patru evenimente dedicate Zilei Bucovinei – se deschide Patinoarul Areni, cu acces gratuit timp de două zile, se dezvelește bustul celui mai longeviv primar al Sucevei, urează apoi o slujbă de pomenire a tuturor primarilor de la 1891 până acum, trecuți la cele veșnice, iar seara, se vor aprinde luminile de sărbătoare în bradul de Crăciun din Centru, dar și în întreg orașul.

„Tot cu prilejul Zilei Bucovinei, vom dezveli sâmbătă, la ora 12.00, bustul lui Franz cavaler de Loges, cel mai longeviv primar la Sucevei, din perioada 1891-1914, el fiind edilul care a transformat Suceava din târg în oraș, prin foarte multe lucrări de modernizare – iluminat public, apă, linie ferată etc. De asemenea, vom avea o slujbă de pomenire a tuturor primarilor, de la Franz cavaler de Loges până în zilele noastre, adică inclusiv Constantin Sofroni și Filaret Poenari”, a menționat primarul Ion Lungu.

Bustul este amplasat lângă sediul modernizat al Primăriei Suceava, în intersecția Areni.

Luminile în bradul de Crăciun se aprind tot sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18.00, dar au fost luate măsuri ca sucevenii să poată circula pe esplanadă, pe la brad și pe sub cupola de lumini de sărbătoare, fără să fie condiționați de prezentarea certificatului verde.

„Am făcut astfel încât bradul de Crăciun să nu fie în perimetrul Târgului de Crăciun, încât cei care doresc să vină o pot face fără a fi necesară prezentarea certificatului verde, dar cu respectarea regulilor de pandemie – purtarea măștii și distanțarea fizică”, a adăugat Ion Lungu, care spune că a ținut special să orneze cu decorațiuni de iarnă toate cartierele Sucevei, astfel încât oamenii să aibă o minimă bucurie și o rază de speranță în această perioadă grea, de pandemie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg de Crăciun, aprindere lumini, dezvelirea bustului lui Franz Cavaler de Loges și slujbă de pomenire a tuturor primarilor.
 Vizualizări articol: 1649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târg de Crăciun, aprindere lumini, dezvelirea bustului lui Franz Cavaler de Loges și slujbă de pomenire a tuturor primarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei