Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 270 (7882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 650 de kilograme de pietre semiprețioase, confiscate după o acțiune DIICOT derulată și la Suceava

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 (11:52:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii de la DIICOT – Structura Centrală, au acționat pentru prinderea în flagrant a membrilor unei grupări despre care existau date că face trafic cu pietre semiprețioase aduse din Ucraina și trecute prin Vama Siret. Peste 650 de kilograme de piese semiprețioase au fost ridicate la percheziții, dar datele din anchetă indică un trafic la un nivel mult mai înalt. Sunt date cu privire la peste 5.000 de kilograme de chihlimbar trecut ilegal pe teritoriul României.

”Din cercetări a reieșit că, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Acest grup ar fi introdus ilegal pe teritoriul țării, din Republica Ucraina, importante cantități de pietre semiprețioase (chihlimbar).Ulterior, marfa ar fi fost scoasă din țară, în vederea valorificării, prin intermediul a diferite firme de curierat, către diferiți destinatari din Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Lituania, sub forma unor colete poștale, cu greutăți variabile, cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Din anchetă rezultă că, în perioada februarie - noiembrie 2021, prin intermediul firmelor de curierat, ar fi fost expediate aproximativ 5.150 de kilograme de chihlimbar provenit din contrabandă”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Procurorii DIICOT au transmis și ei că „în cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii martie 2021, inculpații au constituit, pe teritoriul României, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, respectiv introducerea ilegală din Ucraina pe teritoriul României, prin sustragerea de la controlul vamal, prin punctul de trecere a frontierei Siret, de pietre semiprețioase(chihlimbar). Astfel, în perioada martie – noiembrie 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupării au introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, cantitatea totală de 5.151,56 de kilograme de chihlimbar”.

În cadrul acțiunii în forță polițiști au prins, în flagrant delict, un membru al grupării, având asupra sa 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă. Au urmat patru percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Suceava, la domiciliile unor suspecți. La percheziții au fost descoperite 584 de kilograme de pietre semiprețioase.În cadrul acțiunii au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele a trei persoane bănuite, față de care, ulterior, a fost luată măsura reținerii, și, apoi, măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Acțiunile au fost desfășurate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Tehnic, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție „Vlad Țepeș” și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 650 de kilograme de pietre semiprețioase, confiscate după o acțiune DIICOT derulată și la Suceava.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 650 de kilograme de pietre semiprețioase, confiscate după o acțiune DIICOT derulată și la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei