Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 270 (7882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiuni de voluntariat și responsabilitate socială, la Olimpiadele faptelor bune

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 (15:46:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Programul „Olimpiadele faptelor bune”, ediția a II-a, se desfășoară în perioada 15 noiembrie – 21 decembrie 2021 și cuprinde acțiuni de voluntariat și responsabilitate socială, „domeniile echitate socială și bună guvernanță”.

Programul este coordonat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (Sectorul Educațional-Teologic; Departamentul Media; Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață), Monitorul de Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava, NEstTV Channel și Asociația Proiect Pro Europa.

La program pot participa echipe pluridisciplinare constituite în școli și/sau parohii, din care pot face parte: profesori, preoți, copii și tineri, asistenți sociali, asistenți comunitari, reprezentanți ai autorităților locale, membri ai unor organizații ale societății civile, oameni de presă, reprezentanți ai comitetelor parohiale, grupuri informale de voluntari sau grupuri de inițiativă locală.

Fiecare echipă va desfășura, în perioada 15.11-21.12.2021, activități de voluntariat pentru persoane aflate în dificultate sau în situații de risc, care vor fi înscrise, mai apoi, în competiția generozității de către reporteri - copii și tineri, participanți la inițiativa locală.

Inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev, coordonator de program, ne-a spus că o listă nonexhaustivă a acestor activități ar putea cuprinde: voluntariat pentru copii din centrele de plasament sau pentru vârstnici din căminele sociale; activități socio-educative, de suport și consiliere pentru copii aflați în situații de risc și/sau în incapacitate de a participa la învățarea online; acțiuni de tip VIZIDOM, vizite la domiciliul vârstnicilor (cu respectarea tuturor regulilor de protecție în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2); activități socio-culturale și activități de timp liber de calitate cu scop caritabil sau de suport socio-emoțional etc.

Tinerii reporteri vor redacta articole de presă în care vor prezenta succint activitățile, rezultatele, impactul și „lecțiile” omeniei pe care le-au învățat, vor atașa fotografii sau materiale audio-video și vor înscrie astfel subproiectul derulat în Olimpiadele faptelor bune, prin completarea formularului atașat, https://forms.gle/2bnjQjeD87QUK5SJA .

Evenimentul final al programului va avea loc pe 21.12.2021, în cadrul webinarului „Olimpic la fapte bune”, un eveniment-surpriză oferit de organizatori tuturor echipelor pluridisciplinare pentru celebrarea filantropiei și a responsabilității sociale.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acțiuni de voluntariat și responsabilitate socială, la Olimpiadele faptelor bune.
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acțiuni de voluntariat și responsabilitate socială, la Olimpiadele faptelor bune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei