Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 258 (7870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru transporturi de lemn fără acte ori cu cantități peste cele din acte, descoperite de polițiști într-o zi

Miercuri, 3 Noiembrie 2021 (14:59:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Polițiștii au avut o zi plină de confiscări de lemn, marți, 2 noiembrie, când au fost descoperite patru transporturi ilegale. Cei care obișnuiesc să transporte lemn de proveniență ilicită își știu bine lecția și transportă cantități relativ mici, până în 5-7 mc lemn, pentru a nu risca să le fie confiscat și mijlocul de transport. Conform legii, măsura confiscări se poate lua în cazul transportului ilegal a peste 10 mc de lemn.

Două dintre confiscări au fost făcute de polițiștii de la Serviciul Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice, care au acționat în trafic, la prima oră a dimineții, în mai multe puncte.

La ora 5.15 dimineață, la Gura Humorului, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară cu semiremorcă care transporta material lemnos – cherestea.

La volan era un bărbat din Mălini, care a declarat că nu deține documente de proveniență pentru lemn. Polițiștii au condus mașina la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde specialiștii silvici au constatat că este vorba de un volum total de 5,98 mc cherestea rășinoase.

Șoferul a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru transport ilicit de lemn, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 5,98 mc cherestea rășinoase, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Tot marți dimineață, un echipaj care acționa la Mălini a oprit o altă autoutilitară care transporta cherestea, în cantitate mai mică. Șoferul, din Slatina, a recunoscut din prima că nu are aviz de însoțire pentru lemn. Ulterior, la sediul Ocolului Silvic Mălini s-a constatat că este vorba de 2,65 mc cherestea rășinoasă, de proveniență ilegală. Măsurile sunt aceleași, amendă și lemn confiscat.

 

·        Polițiștii au observat „la ochi” că o mașină transportă mult lemn peste cel din acte

Un echipaj de poliție de la Secția Vadu Moldovei a oprit, la ora 3.00 din noapte, pe E 85, spre Iași, o autoutilitară care transporta cherestea tivită molid. Bărbatul de la volan, plecat de la Capu Codrului, a prezentat un aviz pe o cantitate de 4,84 mc.

Agenții de poliție au constatat, la „ochi” că în mașină pare a fi o cantitate mai mare de lemn.

Mașina a fost condusă de polițiști la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde a început inventarierea.  

După măsurători s-a stabilit că în autoutilitară era transportată cantitatea total de 7,9 metri cubi lemn, cu aproximativ 3 metri cubi peste ce era în acte.

Lemnul în plus a fost confiscat, iar societatea care făcea transportul, amendată.

În fine, tot marți, dar după-amiază, în jur de ora 16.00, polițiștii de la Secția Rurală Marginea au oprit și ei, în localitate, o autoutilitară care transporta lemn. Localnicul de la volan nu avea vreun aviz, iar după inventariere a rezultat că transporta 4,78 mc lemn specia fag, de proveniență necunoscută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru transporturi de lemn fără acte ori cu cantități peste cele din acte, descoperite de polițiști într-o zi.
 Vizualizări articol: 2001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru transporturi de lemn fără acte ori cu cantități peste cele din acte, descoperite de polițiști într-o zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei