Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 218 (7830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări

Reacția ministrului Mediului după atacul asupra lui Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor: “Lucrurile au ajuns mult prea departe!”

Vineri, 17 Septembrie 2021 (12:45:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • “Dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă”, a adăugat Tanczos Barna

  • Vineri dimineață a fost demarat un control al Gărzii Forestiere Suceava în fondul forestier unde a avut loc atacul de joi seara

Șocantul caz de agresiune petrecut într-o pădure din județul Suceava asupra activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi cameramani care filmau un documentar despre tăierile ilegale, a atras atenția reprezentanților Guvernului României.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a condamnat vineri incidentul, declarând:“Lucrurile au ajuns mult prea departe!. Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să ofere întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”.

Ministrul Mediului a precizat că s-a întâlnit cu Tiberiu Boșutar acum câteva săptămâni, la minister, unde au am discutat despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizori de integritate.

“Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii, iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne.

Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă”.

 

Control al Gărzii Forestiere Suceava în fondul forestier unde a avut loc atacul

 

Chiar de la primele ore ale dimineții Garda Forestieră Suceava a transmis un comunicat prin care anunță demararea unui control amplu în fondul forestier unde a avut loc atacul.

“În urma evenimentelor desfășurate în cursul zilei de 16.09.2021, atunci când activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost agresat în zona Șaru Dornei, când încerca să sesizeze posibile fapte de încălcare a regimului silvic, Garda Forestieră Suceava a demarat de la primele ore ale dimineții verificări împreună cu organele de cercetare penală în fondul forestier care a făcut obiectul sesizării.

Garda Forestieră Suceava condamnă orice act de violență fizică sau verbală asupra oricărei persoane care sesizează abateri de la respectarea regimului silvic”, a afirmat inspectorul șef, Mihai Gășpărel.

După finalizarea verificărilor, Garda Forestieră Suceava va comunica rezultatele constatărilor privind respectarea regimului silvic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reacția ministrului Mediului după atacul asupra lui Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor: “Lucrurile au ajuns mult prea departe!”.
 Vizualizări articol: 3097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reacția ministrului Mediului după atacul asupra lui Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor: “Lucrurile au ajuns mult prea departe!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei