Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 218 (7830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci suspecți, audiați în cazul agresiunii lui Tiberiu Boșutar și a doi cameramani

Vineri, 17 Septembrie 2021 (10:16:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis o poziție oficială cu privire la cazul de agresiune sesizat la 112 de activistul de mediu Tiberiu Boșutar și de cei doi cameramani care îl însoțeau în fondul forestier, pentru a verifica o sesizare privind tăieri ilegale, în pădurea Dealu Negru, în comuna Panaci.

Informația esențială este că, vineri dimineață, cinci suspecți despre care sunt date că au participat la agresiune au fost aduși la Poliția municipiului Vatra Dornei, unde sunt audiați.      

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Delicte Silvice efectuează un control în fondul forestier, pentru verificarea unor aspecte privind activități ilicite în domeniul silvic.

Ancheta este însă îngreunată de faptul că nici Tiberiu Boșutar și nici cei doi cameramani nu au depus plângere prealabilă pentru infracțiunea de lovire. Tiberiu Boșutar avea leziuni vizibile la nivelul feței. Cei doi cameramani care îl însoțeau participau la un proiect privat, un reportaj video legat de pădurile din Bucovina.

 

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care era cu Boșutar, susține că a fost bătut de circa 20 de indivizi și că echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Activistul Tiberiu Boșutar acuză că printre agresori au fost și oameni în verde. Boșutar susține că îi este frică să vorbească, pentru că a fost amenințat cu moartea și umilit, fiind dezbrăcat în pădure. 

 

Joi, puțin după ora 16.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că patru persoane (un activist de mediu, doi cameramani și un localnic) au fost victimele unei agresiuni din partea mai multor persoane, în pădurea Dealu Negru, din zona comunei Panaci.

 

”Având în vedere arealul extins al zonei, au fost constituite, în regim de urgență, mai multe echipe de polițiști și jandarmi, iar în aproximativ 30 de minute s-a reușit reperarea în fondul forestier a activistului de mediu și a doi cameramani, a patra persoană (localnicul) reușind să părăsească singur zona împădurită și să se prezinte la sediul poliției. Cele trei persoane identificate în fondul forestier au fost preluate de echipajele de poliție și conduse la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei.

Din audierile efectuate, s-a constatat că în cursul zilei de 16 septembrie, activistul de mediu și cameramanii s-au deplasat împreună cu un localnic în zona forestieră din proximitatea comunei Panaci, pentru a realiza un material video cu privire la posibile acte ilicite privind tăieri de arbori.

 

În timpul activității, aceștia ar fi fost surprinși de mai mulți localnici din zonă pe terenurile forestiere private, iscându-se un conflict, care a degenerat, activistul și cameramanii fiind agresați de către celelalte persoane. După inițierea activităților procedurale de audiere pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului, s-a solicitat exprimarea poziției procesuale a victimelor, prin depunerea plângerilor prealabile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.

 

În cursul zilei precedente, niciuna dintre persoanele implicate nu a depus o plângere în acest sens, rezervându-și acest drept procesual, însă polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei au continuat verificările din oficiu și au constituit un dosar penal, sub aspectul infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și distrugere”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci suspecți, audiați în cazul agresiunii lui Tiberiu Boșutar și a doi cameramani.
 Vizualizări articol: 3805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cinci suspecți, audiați în cazul agresiunii lui Tiberiu Boșutar și a doi cameramani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei