Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 218 (7830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activistul Tiberiu Boșutar, umilit în pădure de agresorii care l-au sechestrat

Vineri, 17 Septembrie 2021 (17:21:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cazul activistului de mediu Tiberiu Boșutar și al celor doi cameramani care au fost încercuiți și sechestrați în pădure, în comuna Panaci, la limita cu Șaru Dornei, se dovedește a fi de o gravitate extremă, cel puțin în ceea ce-l privește pe Boșutar.  

Tiberiu Boșutar ar fi fost umilit în mod crunt în pădure de grupul format din cel puțin cinci agresori. Sunt detalii care nu pot fi prezentate, dar care le sunt cunoscute polițiștilor, fiind și o filmare în acest sens, realizată se pare chiar de agresori. Boșutar a spus chiar el că a fost dezbrăcat la pielea goală și umilit.

Așadar, pe lângă agresiunile fizice în sine, în pădure s-a petrecut și un alt gen de agresiune, cel puțin la fel de grav.  

Un alt detaliu important este că polițiștii, prin activități specifice, au identificat și depistat deja 11 persoane implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, în vederea audierii și stabilirii participației fiecăreia dintre acestea.

Printre principalii vizați se află un silvicultor de la Ocolul Silvic Dealu Negru, un ocol privat din Bistrița-Năsăud. Totuși, agresorii sunt localnici, toți din zonă.

 

Agresiunea și umilirea pleacă de la vechi frustrări ale celor din zonă  

Există și o filmare făcută de Tiberiu Boșutar în decembrie 2020, intitulată “Dezastrul din Ocolul Silvic Dealu Negru”, în care spune că a identificat sute de cioate nemarcate, care, ulterior reclamațiilor sale, au devenit marcate, fiind “acoperit” furtul din pădure. La vremea respectivă, principalii vinovați indicați de el erau pădurarul titular de canton și inginerul care avea “la mână” ciocanul de marcat.
Cei doi cameramani și activistul s-au deplasat la București, unde au depus reclamații la Direcția de Investigații Criminale a Poliției române. Această opțiune a lor, de depunere a sesizării la București, încurcă un pic rapiditatea anchetei, având în vedere că cercetările sunt derulate de polițiștii de la Vatra Dornei, sub coordonarea unui procuror local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activistul Tiberiu Boșutar, umilit în pădure de agresorii care l-au sechestrat.
 Vizualizări articol: 3791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Activistul Tiberiu Boșutar, umilit în pădure de agresorii care l-au sechestrat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei