Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 180 (7792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șase bărbați și o femeie, în arest pentru implicarea în altercații, deși nimeni nu a depus plângere

Miercuri, 4 August 2021 (14:08:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au luat măsuri în cazul a două fapte cu violență petrecute în comune din zona Sucevei, reținând în arest șapte persoane, puse sub acuzare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Interesant este că nimeni nu a depus plângere pentru lovire sau distrugeri, deși acestea au existat, așa că polițiștilor nu le-a rămas decât varianta de a se autosesiza cu privire la infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, în condițiile în care răfuielile s-au petrecut în locuri publice, respectiv într-o benzinărie și pe un drum public.   

 

·        Reținuți pentru o încăierare cu distrugeri, la o benzinărie din Ilișești

Un prim caz vizează o altercație recentă dintre doi tineri, petrecută la stația de alimentare carburanți Ritmic de la Ilișești. Cei doi și-au împărțit pumni, dar au distrus și bunuri ale unității economice.

”Cele două persoane implicate au ales să nu depună plângeri și să își retragă orice poziție procesuală, însă, având în vedere gravitatea faptelor și impactul asupra sentimentului de ordine și liniște publică, polițiști s-au sesizat din oficiu și au continuat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Așa se face că pe 3 august, în continuarea cercetărilor, pe numele celor doi tineri implicați au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

·        Cinci rețineri în cazul unei bătăi pe stradă, de anul trecut. Printre protagoniști, și o femeie

Tot pe 3 august, polițiștii de la Secția Rurală Ipotești au dispus reținerea a patru bărbați și o femeie, implicați într-un conflict major, în care s-au împărțit pumni, petrecut în satul Corocăiești, comuna Verești.

Atrage atenția că scandalul urmat de violențe s-a petrecut tocmai pe 1 martie 2020. Atunci, nouă membri a două familii din Corocăiești s-au agresat reciproc pe drumul comunal din sat, stârnind frica și indignarea comunității. 

După ce au fost audiați numeroși martori, s-au depus plângeri pentru lovire, apoi acestea au fost retrase, au existat inclusiv certificate medico-legale, au fost reținuți în arest cinci inculpați, patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

·        Acțiuni ferme de combatere a violenței

Polițiștii au ținut să transmită un mesaj al fermității privind faptele cu violență:

”În luna august 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava desfășoară prin toate structurile acțiuni ample pe toate segmentele de activitate pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță publică a cetățeanului. Activitățile de prevenire și de informare derulate în contextul creșterii afluxului de persoane ca urmare a venirii în țară a persoanelor aflate la muncă în străinătate sau a turiștilor sunt completate de acțiuni ferme de combatere a faptelor cu violență și de dispunere a unor măsuri procesuale față de cei care tulbură ordinea și liniștea publică, generând un sentiment de insecuritate socială. Toleranță Zero și fermitate în aplicarea legii sunt cuvintele care stau la baza acțiunilor din această perioadă”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cu privire la agresiunea de la Corocăiești, petrecută tocmai în martie 2020, Epureanu a subliniat că „deși au ales să își retragă plângerile depuse și să nu își asume poziții procesuale, protagoniștii unui scandal care a generat o stare de insecuritate socială au ajuns în arest după luni întregi de cercetări și administrare de material probator”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase bărbați și o femeie, în arest pentru implicarea în altercații, deși nimeni nu a depus plângere.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase bărbați și o femeie, în arest pentru implicarea în altercații, deși nimeni nu a depus plângere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei