Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 180 (7792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liderul AUR Claudiu Târziu: În România se încearcă instituirea unei noi dictaturi sub pretext medical

Miercuri, 4 August 2021 (15:33:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreședintele AUR Claudiu Târziu a declarat la Suceava că în România se încearcă instituirea unei noi dictaturi sub pretext medical. Claudiu Târziu a atras atenția că Guvernul României a emis o hotărâre prin care pretinde că relaxează restricțiile impuse în pandemia de Covid-19, însă în realitate este vorba despre o restrângere a drepturilor și libertăților românilor. „Prin acest document sunt impuse anumite restricții pentru cei care nu se vaccinează. Vaccinarea ar trebui să rămână un act voluntar pe care și-l asumă fiecare. A impune vaccinarea este un act de inconștiență și unul criminal”, a spus Târziu.

El a precizat că în România există un mare număr de persoane care au murit după administrarea vaccinului anti-Covid. „Noi nu putem crede ce spun autoritățile că nu există nici o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și moartea lor subită. Nu putem crede pentru că autoritățile ne mint continuu de când a început această pandemiei și pentru că au făcut nenumărate declarații contradictorii”, a spus liderul AUR. El a mai adăugat că a observat că în țările unde vaccinarea a fost făcută la majoritatea populației, cum este Marea Britanie, cazurile de Covid s-au înmulțit după vaccinare. „În același timp în România, unde avem 30% vaccinați, cazurile au scăzut. Și în alte țări în care vaccinarea a fost într-o proporție mai mică infectările au scăzut. Asta ar trebui să ne dea de gândit”, a arătat Claudiu Târziu. De asemenea, el a declarat că sunt instituții publice de învățământ, de divertisment sau ale autorităților locale care au anunțat că nu vor primi la anumite evenimente sau în procesul de școlarizare persoane care nu fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele șase luni, ceea ce este un lucru „abuziv și dictatorial, pe care noi îl reclamăm ca fiind neconstituțional”.

Târziu a mai spus că un alt mister este și cel al secretelor din jurul achizițiilor de doze de vaccin anticovid, premierul Florin Cîțu anunțând că România va cumpăra nu mai puțin de 120 de milioane de doze în următorii doi ani. „Ce să facă cu ele nu a spus pentru că noi nu suntem 120 de milioane. Ce să facă cu ele în condițiile în care acest virus este foarte plastic și își schimbă alcătuirea des, astfel încât un vaccin care ar putea să fie valabil astăzi, nu mai poate fi valabil mâine. Este o afacere toată această pandemiei și este un mod de control al populației. Numai în regimurile dictatoriale statul consideră că știe ce e mai bine pentru cetățean și îi face binele cu forța. Noi nu suntem de acord cu acest lucru și ne vom opune cu toate forțele noastre”, a precizat Claudiu Târziu. Nu în ultimul rând, el a amintit că AUR a inițiat un proiect de lege care va intra în dezbatere în următoarea sesiune parlamentară, prin care se urmărește pedepsirea discriminării pe motive de vaccinare.

 

George Simion: AUR îi apără pe sucevenii care nu doresc să se vaccineze

La rândul său, copreședintele AUR George Simion a declarat că această formațiune politică îi va apăra pe sucevenii care nu vor să se vaccineze. „Avem datoria de a apăra deciziile tuturor românilor. Sucevenii au fost incorect acuzați pentru faptul că nu vor să se vaccineze. Și acum vedem unele măsuri care impun obligativitatea vaccinării. Faptul că nu au voie să intri în anumite locații, dacă nu ești vaccinat, deși acest vaccin nu protejează de noua versiune a virusului, este o inepție. Îi apărăm pe acei suceveni care nu doresc să se vaccineze”, a spus Simion.

El a arătat că a primit semnale că la unele spitale se va impune din septembrie ca medicii să vină cu test plătit din banii proprii, dar și că la Universitatea din Suceava este posibil să nu mai aibă acces studenții care nu sunt vaccinați, aceștia urmând să urmeze cursurile online. „Nu este corect. Este o condiționare a unui act medical cu care nu suntem de acord”, a precizat liderul AUR, care a mai spus că din punctul său de vedere fiecare este liber să decidă pentru el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul AUR Claudiu Târziu: În România se încearcă instituirea unei noi dictaturi sub pretext medical.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul AUR Claudiu Târziu: În România se încearcă instituirea unei noi dictaturi sub pretext medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei