Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 146 (7758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un ofițer de poliție demisionar, cercetat de DNA pentru că a măsluit proba etilotestului pentru un coleg

Luni, 28 Iunie 2021 (23:01:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un ofițer care activa la Poliția Vicovu de Sus este cercetat penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru că ar fi măsluit proba etilotestului în cazul unui coleg de breaslă. Totul s-ar fi petrecut pe data de 13 octombrie 2020, după ce un bărbat a sesizat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 cu privire la faptul că un agent de poliție, aflat în timpul serviciului, după ce a consumat băuturi alcoolice, a condus autoturismul de serviciu. Cel în cauză ar fi fost șeful de post de la Straja, iar pentru a verifica această informație la fața locului ar fi trebuit să se deplaseze o persoană cu grad mai mare, respectiv un ofițer. Mai exact, cel care trebuia să meargă pentru a constata fapta era ofițerul M. A., de la Poliția orașului Vicovu de Sus.

”În acest context, inculpatul A. M., în calitatea menționată mai sus, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu, prin aceea că în loc să se deplaseze la fața locului pentru a-l surprinde în flagrant, fie conducând autospeciala de poliție sub influența băuturilor alcoolice, fie în timp ce consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului, l-ar fi așteptat pe agent să vină la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde ar fi procedat la disimularea testării acestuia cu aparatul etilotest.

Concret, ofițerul de poliție l-ar fi ajutat pe agentul respectiv să se sustragă de la prelevarea de mostre biologice prin faptul că ar fi testat o altă persoană cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind “zero”. Ulterior, această valoare măsurată în condițiile de mai sus a fost menționată în documentele care au stat la baza închiderii fișei de intervenție deschisă ca urmare a apelului telefonic la 112, amintit anterior”, se arată într-un răspuns transmis de DNA către ”Monitorul de Suceava”.

În aceste condiții, procurorii DNA Suceava au început urmărirea penală împotriva lui M. A. pentru un număr de trei infracțiuni, respectiv abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și fals intelectual.

Ofițerul, care la scurt timp după ce ar fi comis faptele de care este acuzat și-a dat demisia din Poliție, este cercetat acum sub control judiciar. Măsura a fost luată pe data de 23 iunie și este valabilă pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, acesta trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

- să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,

- să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta,

- să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

M. A. a fost înștiințat că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Procurorii DNA Suceava au menționat că în acest dosar se mai fac cercetări și față de alte persoane, cărora nu li s-a adus încă la cunoștință ce calitate au. Anchetatorii au mai făcut precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ofițer de poliție demisionar, cercetat de DNA pentru că a măsluit proba etilotestului pentru un coleg.
 Vizualizări articol: 3034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un ofițer de poliție demisionar, cercetat de DNA pentru că a măsluit proba etilotestului pentru un coleg5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei