Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: Incapacitatea actualului Guvern a lăsat fără bani Programul Național de Dezvoltare Locală

Joi, 24 Iunie 2021 (11:07:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că incapacitatea actualului Guvern a lăsat fără bani Programul Național de Dezvoltare Locală. Ioan Stan a amintit că ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Cseke Attila,  i-a anunțat marți pe beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) că nu mai sunt bani pentru acest program și nu se mai acordă credite bugetare pentru noi investiții, în acest an.

Ioan Stan a arătat că Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a reprezentat în ultimii ani principala sursă de finanţare pentru infrastructura românească. „Prin acest instrument de finanțare a autorităților locale au fost finanțate de-a lungul timpului peste 15000 de proiecte în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport sau drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport pe tot cuprinsul țării”, a precizat Stan. El a precizat că Guvernele PSD care s-au succedat în ultimii ani la conducerea țării au depus un efort susținut pentru a asigura finanțarea proiectelor respective, reușind prin implementarea lor să aducă plus valoare în satele, comunele și orașele României. „Numai cine n-a vrut, n-a accesat vreun proiect prin PNDL, pentru că, atunci când am fost la guvernare, nu am ținut niciodată cont de culoarea politică a solicitanților, prioritare fiind interesele românilor, și sunt mulți primari din alte partide care pot confirma acest aspect. Și mereu am găsit resurse pentru a finanța proiectele depuse de autorități”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Ioan Stan a adăugat că anunțul ministrului Cseke Attila este doar o nouă dovadă a incapacității Guvernului PNL-USRPLUS-UDMR de a guverna țara. „Totodată reprezintă măsura demagogiei pe care actualii guvernanți au proliferat-o în spațiul public în timpul campaniei electorale, când erau bani pentru orice, inclusiv pentru continuarea PNDL 2. Ba mai mult, dacă ne amintim, în toamna anului trecut, Ludovic Orban aducea vorba despre viitorul PNDL 3. Ori cum mai putem discuta despre un PNDL 3 când deja nu mai sunt bani pentru a termina lucrările prinse în PNDL 2? Din păcate, din cauza incompetenței actualei coaliții de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR, o grămadă de investiții vor fi blocate, o mulțime de șantiere vor fi lăsate în paragină, iar România, în loc să se dezvolte, va regresa de la zi la zi, plătind prețul tot mai scump al guvernării de dreapta”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Incapacitatea actualului Guvern a lăsat fără bani Programul Național de Dezvoltare Locală.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: Incapacitatea actualului Guvern a lăsat fără bani Programul Național de Dezvoltare Locală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei