Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 93 (7705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucian Harșovschi: “Astăzi avem cel mai mic grad de infectare cu SARS-CoV-2 din România”

Miercuri, 21 Aprilie 2021 (14:12:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă acum un an Suceava era încă în carantină și arătată cu degetul, acuzator, în special de cei din Capitală, acum situația s-a inversat complet.

“Astăzi avem cel mai mic grad de infectare cu SARS-CoV-2 din România și cred că ar trebui să auzim acest lucru mai des de la cei care acum un an ne arătau cu degetul! BUCUREȘTI, se aude?” a spus viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, care a precizat că rata de infectare la nivelul județului este de 0.68, iar la nivelul municipiului Suceava este de 1.19.

Practic, Suceava este o zonă verde, nu doar ca natură, având cele mai multe suprafețe împădurite din țară, ci și din punct de vedere epidemiologic, având cele mai puține infectări cu noul coronavirus.

“Scriam acum exact un an despre Spitalul Județean și despre cum a fost defăimată Suceava la nivel național. Au trecut 12 luni și încă mai sunt răni, dar așa cum scriam și atunci, sucevenii sunt puternici, solidari și acest lucru îl demonstrăm cu toții cu fiecare zi ce trece. Dar până să ne vorbească alții de bine, trebuie să avem noi grijă de noi. Suceava, sănătoși și responsabili în continuare!”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Acesta a făcut referire la declarațiile sale de acum un an de zile, când solicita să înceteze campania de defăimare a Spitalului Județean Suceava și a sucevenilor în general.

“Prea ușor s-au spus vorbe dure și prea ușor s-au aruncat blamări. Prea ușor s-a dat uitării lupta pe care au dus-o cei din Consiliul Județean pentru dotarea și modernizarea unității medicale. Prea ușor s-au omis lucrurile bune, iar unii s-au folosit de perioada aceasta nefastă pentru a-și regla conturile sau a-și spăla rufele murdare la televizor. Din cauza mediatizării îndelungate, s-a propagat o stare de anxietate, ale cărei efecte pot fi devastatoare: pierderea echilibrului, încrederii sau renunțarea.

Se putea întâmpla oricui și oriunde, însă noi am fost de data aceasta cei vizați. O să trecem și peste asta, pentru că știm că vom deveni mai puternici.

Vedem cum, din nefericire, tot mai multe spitale din România nu reușesc să evite infectarea medicilor și a pacienților, deși acum beneficiază de echipamente și capacități de testare mult mai bune decât am avut noi, cei de la Suceava, având la dispoziție și mai multe săptămâni pentru a evita o situație similară cu cea de la noi. Panica este acum principalul inamic al nostru.

Ura și denigrarea nu ajută la nimic, mai ales acum, când sunt destui cei care ne arată cu degetul! Trebuie să fim uniți, mai uniți ca niciodată, pentru că doar împreună vom putea învinge această epidemie!”, spune o parte din mesajul său din 20 aprilie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucian Harșovschi: “Astăzi avem cel mai mic grad de infectare cu SARS-CoV-2 din România”.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucian Harșovschi: “Astăzi avem cel mai mic grad de infectare cu SARS-CoV-2 din România”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei