Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 53 (7665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

3.292 de elevi suceveni, din 62 de unități de învățământ, s-au înscris la orele remediale din programul „Școala după școală”

Vineri, 5 Martie 2021 (14:38:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

3.292 de elevi suceveni, din 62 de unități de învățământ, s-au înscris la orele remediale, ore de pregătire, din programul „Școala după școală”, program care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online. 2.056 de elevi provin din învățământul primar și 1.236 de elevi provin din învățământul gimnazial.

Elevii care vor beneficia de orele de pregătire vor fi organizați în grupe de câte 12 elevi, în medie. Ministrul Educației a prelungit termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul „Școala după școală”.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspector școlar prof. Cezar Anuței, ne-a spus că programul de pregătire al elevilor este deschis, „se pot face înscrieri permanent, cu respectarea normelor metodologice din OMEC nr. 3.300 din 19 februarie 2021”.

 

·       384 de cadre didactice sucevene vor să facă pregătire cu elevii aflați în dificultate

 

Elevii suceveni care s-au înscris în acest program sau care se vor înscrie în următoarea perioadă fac parte din următoarele categorii, conform Ministerului Educației: elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet; elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Inspectorul școlar prof. Cezar Anuței ne-a mai spus că în județul Suceava sunt 384 de cadre didactice, 199 din învățământul primar și 185 din învățământul gimnazial, care și-au exprimat dorința de a participa la acest program, de a ține orele remediale cu elevii eligibili. Astfel, identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor.Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.Programul de ore de recuperare a fost promovat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de începutul semestrului II al acestui an școlar. Ministrul Educației a anunțat că un profesor va fi plătit cu suma de 100 de lei brut pentru fiecare oră remedială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3.292 de elevi suceveni, din 62 de unități de învățământ, s-au înscris la orele remediale din programul „Școala după școală”.
 Vizualizări articol: 1052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.292 de elevi suceveni, din 62 de unități de învățământ, s-au înscris la orele remediale din programul „Școala după școală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei