Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2020 - Anul XXV, nr. 241 (7546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Petrecerile, adunările religioase și transportul în comun, principalele locuri de contaminare cu Covid

Marţi, 13 Octombrie 2020 (14:08:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalele locuri de infectare cu coronavirus în județul Suceava, conform anchetelor epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică, sunt petrecerile, adunările religioase și transportul în comun, a declarat, marți, în conferință de presă, dr. Dana Costea, medic epidemiolog la DSP Suceava.

Ea a afirmat că mulți dintre cei depistați pozitivi cu SARS-Cov-2 declară, într-o primă fază, că nu știu unde s-au infectat, dar când se gândesc mai mult își amintesc fie că au fost în concediu, fie la o petrecere sau la biserică sau circulă mult cu mijloacele de transport în comun.

Referitor la petreceri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar-șef Ionuț Epureanu, prezent la conferința de presă alături de prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, și de purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina, lt. Alin Găleată, a subliniat că în județ sunt 148 de locații unde se pot organiza evenimente sociale și că până acum au fost sancționate 44 de firme, cu peste 100.000 de lei, din cauza încălcării regulilor de protecție sanitară. De la începutul stării de alertă, au fost aplicate 1.762 de sancțiuni. Dintre acestea, 23 de amenzi, în valoare de 44.000 de lei, au fost aplicate „într-un areal gestionat de membrii aceleiași familii”, după cum a subliniat Epureanu.

 

Majoritatea sucevenilor respectă măsurile sanitare

Atât prefectul Alexandru Moldovan, cât și reprezentantul poliției, comisarul-șef Ionuț Epureanu, au precizat de mai multe ori că marea majoritate a sucevenilor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, respectă măsurile de protecție, și acest lucru se vede din faptul că județul Suceava este spre coada clasamentului la incidența de infectare la mia de locuitori.

„Să oprim valul doi al pandemiei în județul Suceava. Noi toți putem să facem asta, să nu ajungem iar la carantină. Noi, în Suceava, am înghițit această pilulă amară a carantinei”, a declarat prefectul, care a mai spus că apelul său la „responsabilitate, luciditate și omenie” este „un strigăt de deznădejde” către toți cetățenii județului Suceava. Moldovan a subliniat că „stă în puterea noastră să evităm măsurile restrictive”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrecerile, adunările religioase și transportul în comun, principalele locuri de contaminare cu Covid.
 Vizualizări articol: 2846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrecerile, adunările religioase și transportul în comun, principalele locuri de contaminare cu Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei