Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2020 - Anul XXV, nr. 241 (7546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scene filmate cu polițiști care se chinuie să imobilizeze un tânăr, la Câmpulung Moldovenesc

Marţi, 13 Octombrie 2020 (23:33:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

n jandarm și doi polițiști s-au chinuit minute bune să imobilizeze și să bage în mașina de poliție un tânăr care le-ar fi făcut anterior semne obscene. Scenele s-au petrecut în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, lângă monumentul ”Dragoș Vodă și Zimbrul”.

În zonă era un grup de tineri pe care echipajul a venit să îi legitimeze, după o sesizare referitoare la consum de băuturi alcoolice și scandal în zona centrală a municipiului. În timp ce spiritele erau deja destul de încinse verbal, în zonă a mai apărut un tânăr. Jandarmul și polițiștii s-au îndreptat imediat spre acesta și i-au spus că trebuie să meargă cu ei la sediul poliției. Tânărul a refuzat însă orice colaborare, iar de aici încolo jandarmul și unul dintre polițiști s-au chinuit în jur de 5 minute să îi pună cătușe respectivului și să îl urce în mașină. Au reușit cu greu să îl urce în mașină, în corul de huiduieli și înjurături al celorlalți tineri care au filmat scenele.

Din start trebuie spus că oamenii legii au dreptul să intervină în forță atunci când o persoană nu se legitimează ori refuză să meargă la poliție, pentru a fi verificată. În cazul tânărului imobilizat este vorba de a doua situație. Problema din acest caz pare a fi legată de cât de greu reușesc să îl imobilizeze forțele de ordine pe tânărul respectiv. Practic, nici nu reușesc măcar să îl imobilizeze, ci îl târâie pe jos și îl împing ca pe un sac pe bancheta din spate a mașinii de poliție.

Tinerii care erau în zonă acuză că respectivul a fost luat pe sus doar pentru că a traversat pe lângă trecerea de pietoni. Cei din echipaj spun însă că acesta i-a înjurat și le-a adresat semne obscene, fiind în stare de ebrietate. Dacă tânărul ar fi acceptat de bunăvoie să meargă la poliție ori s-ar fi legitimat probabil că nu s-ar fi ajuns aici.

Referitor la incident, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis următorul punct de vedere:
”La data de 12 octombrie 2020, în jurul orei 20.00, o patrulă mixtă, formată din polițist/jandarm/polițist local, a observat, pe strada 22 Decembrie din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un grup de 5 tineri cu vârste cuprinse între 19 si 30 de ani care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și care provocau scandal. În momentul legitimării, unul dintre tineri a refuzat comunicarea datelor personale, iar un alt tânăr din grup a incitat la violență, săvârșind totodată gesturi obscene și poziționându-se ostentativ în zona carosabilă, punând în pericol siguranța rutieră. Pentru aplanarea conflictului a fost necesară folosirea forței fizice și imobilizarea unui tânăr care nu s-a legitimat și nu s-a supus indicațiilor polițiștilor și jandarmilor. Nu a fost necesară folosirea mijloacelor tehnice din dotare. După conducerea la sediul Poliției au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 referitoare la provocarea de scandal, împiedicarea exercitării atribuțiilor de către personalul MAI, adresarea de injurii și cuvinte obscene. Facem precizarea ca toți cei 5 tineri se aflau sub influența băuturilor alcoolice și sunt majori, iar în cadrul intervenției nu au fost utilizate mijloace tehnice de natură a produce leziuni sau vătămări.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene filmate cu polițiști care se chinuie să imobilizeze un tânăr, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 9024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scene filmate cu polițiști care se chinuie să imobilizeze un tânăr, la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei