Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2020 - Anul XXV, nr. 241 (7546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuți

Proiectul Erasmus+ ,,Growing up with Values from Storytelling” continuă și în pandemie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Rădăuți, câștigătoarea unui parteneriat strategic în domeniul școlar KA229 Erasmus+, ,,Growing up with Values from Storytelling”, cu școli din Portugalia, Bulgaria, Turcia și Grecia, își va susține în continuare activitățile cu țările partenere pe o perioadă ce inițial a fost organizată pentru doi ani și apoi prelungită cu șase luni, pe fondul  pandemiei cu SARS-CoV-2. Proiectul își propune să lucreze cu valori, precum solidaritatea, fericirea, pacea, respectul, libertatea, pe care elevul să le deprindă din familie, dar și din actul educațional, având la bază ,,poveștile”, ca strategie pedagogică preferată.

Prima mobilitate desfășurată în noiembrie 2019, la Braga - Portugalia, a fost un real succes, formându-se astfel legături strânse cu participanții și discutând despre obiectivele viitoare ale proiectului, despre activitățile și mobilitățile propuse în viitor. În luna decembrie Ziua Mondială a Familiei a fost marcată prin activități cu real impact asupra elevilor, părinților, dar și cadrelor didactice, apoi în ianuarie 2020, de Ziua Mondială a Păcii, povestea propusă de România, ca țară parteneră, a stârnit imaginația și a dezvoltat activități deosebite. Anul 2020, început cu optimism de echipa de proiect, a fost umbrit de starea impusă de pandemie, ceea ce a anulat a doua mobilitate din Bulgaria, țară parteneră în proiect.

 

Creșterea continuă a interesului elevilor pentru citit și scris prin studierea literaturii

Pentru cel de-al doilea an de proiect, 2020-2021, valorile propuse sunt Responsabilitate, Cooperare, Prietenie, Solidaritate, Libertate, Justiție, Onestitate, Unitate, Egalitate și Cetățenie. Acestea îmbracă diferite forme în activitățile desfășurate, sugerate fiind de povestea propusă de România, dezvoltând abilități sociale și de comunicare ale elevilor, consolidarea stimei de sine, creșterea continuă a interesului elevilor pentru citit și scris prin studierea literaturii pentru copii, la nivel internațional, fără prejudecați. Chiar dacă starea actuală pandemică impune continuarea restricțiilor, desfășurarea activităților  propuse în calendarul proiectului va continua, având ca țintă atingerea obiectivelor propuse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Erasmus+ ,,Growing up with Values from Storytelling” continuă și în pandemie.
 Vizualizări articol: 3463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul Erasmus+ ,,Growing up with Values from Storytelling” continuă și în pandemie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei