Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2020 - Anul XXV, nr. 229 (7534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Copil de 7 ani, mușcat de un câine, dat în judecată de Spitalul Rădăuți

Marţi, 29 Septembrie 2020 (15:03:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiță în vârstă de 7 ani, care a fost mușcată de un câine și a fost dusă de părinți la Urgențe, a fost dată în judecată de Spitalul Municipal Rădăuți pentru recuperarea contravalorii serviciilor medicale acordate. Cazul a fost făcut public de activistul de mediu Daniel Bodnar, care a anunțat că nepoata sa a fost chemată în judecată pentru obligarea la plată, după ce a fost dusă la urgențe „fiind mușcată de mână de un cățel și deși tatăl ei este asigurat, nu s-a comunicat nimic verbal sau scris despre plata serviciilor”. „De serviciile domnului doctor nu are nimeni de obiectat ceva”, a subliniat Daniel Bodnar, în schimb se declară stupefiat de chemarea în judecată a unui copil.

Contactat, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat că Legea nr.95/2006 a Sănătății obligă spitalele să facă toate demersurile pentru recuperarea contravaloarii serviciilor medicale de la victimele accidentelor și agresiunilor, iar Curtea de Conturi este intrasigentă când e vorba de recuperat bani. Managerul Andronachi a explicat că totuși instanțele au avut până acum un punct de vedere unitar, în sensul că nu le-au impus victimelor nici o obligație de plată. Mai mult decât atât, a spus Andronachi, Curtea Constituțională a decis în decembrie 2019 că sintagma „în dauna propriei persoane”, din cuprinsul art. 320 alin. 1 din Legea 95/2006 este neconstituțională. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial în 26 iunie 2020, dată de la care Guvernul ar fi trebuit să facă demersurile pentru corecție și astfel spitalele să nu mai fie puse în situații penibile.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Rădăuți, din iulie 2020 juristul unității medicale a început corespondența cu pacienții victime ale accidentelor și agresiunilor, în vederea renunțării la procese, însă în cadrul acestora sunt solicitate și precizări referitoare la existența unui dosar penal, când se cunoaște autorul agresiunii sau accidentului. În cazul fetiței de 7 ani, Andronachi a declarat că din 22 mai a fost inițiată această corespondență, la adresa indicată la spital, dar toate scrisorile s-au întors. „Încercăm să acoperim procedura solicitată de Curtea de Conturi, până la modificarea legislației”, a mai spus managerul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 7 ani, mușcat de un câine, dat în judecată de Spitalul Rădăuți.
 Vizualizări articol: 11417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copil de 7 ani, mușcat de un câine, dat în judecată de Spitalul Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei