Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2020 - Anul XXV, nr. 229 (7534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, proiect ce se derulează la Protecția Copilului Suceava

Marţi, 29 Septembrie 2020 (13:12:32)

Aducem la cunoștință faptul că în cadrul DGASPC Suceava se derulează începând din anul 2018, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169 finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman: ”Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, cu o valoare de 2.657.162.612,32 lei.

            La nivelul județului Suceava s-a obținut prin proiect o finanțare nerambursabilă de 83.815.658,23 lei, iar obiectivele acestuia sunt următoarele :

·         Creșterea calității sistemului de asistență socială prin introducerea de instrumente / proceduri/mecanisme și prin îmbunătățirea nivelului de competențe ale profesioniștilor din sistem

·         Creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității.

D.G.A.S.P.C Suceava a estimat pentru perioada 2019-2023 recrutarea, pregătirea și angajarea unui număr de 150 de asistenți maternali profesioniști după cum urmează:

     - 25 AMP - 2019, 40 AMP - 2020, 35 AMP - 2021, 30 AMP - 2022, 20 AMP – 2023

Până în prezent indicatorii au fost realizați, în sensul în care au fost angjați un număr de 52 de AMP. De asemenea, în cursul anului 2020 au fost formați și atestați un număr de 33 de asistenți maternali profesioniști. 

            Având în vedere faptul că a fost aprobată simplificarea procedurilor de angajare în cadrul DGASPC SUCEAVA a asistenților maternali profesoniști, considerăm că indicatorii planificați până în luna decembrie vor fi realizați și depășiti. Urmare a acestui lucru, ANDPDCA și DGASPC vor încheia un act adițional pentru suplimentarea cu încă 5 posturi de AMP pentru anul 2020. Cele 5 posturi suplimentate vor fi bugetate din economiile realizate în proiect până in momentul de față.

            Informăm pe această cale, din nou, toate primăriile din județul Suceava despre oportunitatea de a beneficia de avantajele acestui proiect, în speță, rezolvarea problemelor sociale cu privire la minorii defavorizați din comunitate și totodată posibilitatea de angajare a persoanelor care solicită un loc de muncă și îndeplinesc condițiile de a deveni asistenți maternali profesioniști.

Prin rețeaua de asistenți maternali profesioniști, se asigură protecția copilului care necesită stabilirea unei măsuri de protecție la un asistent maternal profesionist, acesta fiind o persoană fizică, angajat al DGASPC Suceava, care, prin activitatea care o desfășoară la domiciliul său, asigură creșterea, îngrijirea și educarea în vederea dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament.

 

Georgeta Nadia Crețuleac, Director Executiv, DGASPC Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, proiect ce se derulează la Protecția Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, proiect ce se derulează la Protecția Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei