Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2020 - Anul XXV, nr. 229 (7534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri locale

Șase partide și patru candidați independenți au câștigat cele 114 mandate de primar din județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare număr de mandate de primar în județul Suceava le-a obținut PNL la alegerile locale din acest an. PNL are 53 de primari, față de 45, câte a avut la alegerile locale din 2016. A câștigat detașat în Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Dolhasca, Frasin și Liteni. Cu excepția municipiului Rădăuți, în celelalte orașe și municipii primarii în funcție și-au conservat mandatul.

PSD a pierdut 15 primării, obținând în acest an doar 48 de mandate de primar, față de 63, din 2016. Dintre orașele vechi, PSD are primari doar în Fălticeni și Solca, iar dintre orașele noi, la Cajvana și Vicovu de Sus. Toți patru au fost primari și anterior.

Patru primării din județ au fost câștigate de candidații PMP – Frătăuții Noi, Marginea, Mitocu Dragomirnei și Pojorâta, față de una, cât a avut în 2016. În trei localități au învins candidații USR-PLUS – în orașul Milișăuți și în comunele Horodnic de Jos și Mănăstirea Humorului. În orașul Broșteni alegerile au fost câștigate de candidatul Pro România, iar în orașul Salcea, de  candidatul Partidului Alternativa Dreaptă. Dacă în 2016 doar doi candidați independenți la funcția de primar au reușit să câștige alegerile, în 2020 sunt patru primari independenți: în orașul Gura Humorului, la Brodina, Fântâna Mare și Frătăuții Vechi.

În concluzie, față de 2016, PNL a câștigat alegerile pentru primării în încă 8 localități, PMP – în încă trei, iar PSD a pierdut 15 mandate de primar.

În ceea ce privește primarii femei, cele patru primărițe în funcție – trei de la PSD și una de la PNL – și-au păstrat încrederea alegătorilor din comunele lor și au câștigat câte un nou mandat la alegerile de duminică. Este vorba despre Maria Tomăscu – Baia, Violeta Țăran – Berchișești, Maria Pleșca – Voitinel, de la PSD, și Marcela Bîrsan, Capu Câmpului, de la PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase partide și patru candidați independenți au câștigat cele 114 mandate de primar din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 8155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Șase partide și patru candidați independenți au câștigat cele 114 mandate de primar din județul Suceava4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei